Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Orban l-a numit pe Berbeceanu prefect la Capitală în locul Cojanu, care a devenit inspector guvernamental la SGG /

Breaking News:
 

Un sfert de milion de români și-au pierdut locul de muncă; 1 milion au contractele suspendate

Aproape un sfert de milion de români și-au pierdut locul de muncă, iar peste 1 milion au contractele suspendate, de la începutul perioadei de stare de urgență, decretate de președintele Klaus Iohannis în 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit datelor comunicate miercuri de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), 245.462 angajați au contractele încetate – adică au rămas fără loc de muncă -, numărulk acestora dubându-se de la 1 aprilie.

Din total, 46.175 de contracte de muncă încetate erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 42.875 erau din Industria prelucrătoare, iar 33.159 erau din Construcţii.

Persoanele cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de măsura şomajului tehnic acoperit de stat.

Totodată, miercuri erau înregistrate 1.025.188 de contracte de muncă suspendate de la declararea stării de urgenţă, astfel: 327.092 în Industria prelucrătoare, 188.634 în Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 111.874 în Hoteluri şi restaurante.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv