Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:
Guvernul din Spania plafonează prețurile, Guvernul Cîțu nu vrea să umble la ele și poartă discuții cu șefii companiilor

UPDATE! Criza prețurilor la energie: Iohannis și Cîțu se întâlnesc cu șeful Grupului Enel, aflat în vizită în România

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu s-au întâlnit, marți, cu o delegaţie a companiei Enel, condusă de Francesco Starace, CEO al Grupului, aflat în vizită în România.

Este de așteptat să fie luată în discuție și scumpirile enorme ale facturilor de energie din ultimele luni.

Unele state, precum Spania, plafonează prețurile, însă premierul Cîțu a anunțat deja că nu va umbla la prețuri.

Spania plafonează preţul gazelor, scade taxele şi duce profiturile la reducerea facturilor de energie

UPDATE: Administrația Prezidențială a transmis, într-un comunicat:

„În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piața energiei la nivel european, precum și aspectele specifice pieței autohtone, ale cărei evoluții din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici și industriali.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al autorităților statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri și instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar și firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creștere a prețurilor la energie.

Directorul general al Enel Group a menționat interesul ferm al companiei de a reprezenta, în continuare, un partener pe termen lung al statului român, care dorește să contribuie semnificativ la asigurarea unei tranziții energetice echitabile și de succes.

Expertiza mondială a grupului Enel în domeniul energiei verzi va putea facilita atingerea țintelor asumate la nivel european, în cadrul noilor politici specifice Pactului Verde. Astfel, fondurile europene și Planul Național de Redresare și Reziliență sunt oportunități de finanțare care vor susține atingerea obiectivelor de securitate energetică la nivel național”.

74 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv