Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Strada Iacob Felix, coșmarul conducătorilor auto și al pietonilor

Domnul Alexandru Filimon, din București, ne-a sesizat la redacție situația traficului rutier de pe Strada Iacob Felix, unde nu există bandă de circulație pentru mașini pe sensul spre Bulevardul Ion Mihalache, ci doar linie de tramvai.

foto Arhivă: Jean-Mihai Pâlșu

Publicăm integral mesajul transmis redacției:

Bună ziua! Mulți ani înainte secundatv.ro!

Am rugămintea să abordați într-un articol și linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix.

Subliniez că sensul spre Bulevardul Ion Mihalache al tronsonului dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Bulevardul Ion Mihalache al Străzii Iacob Felix e lipsit de benzi proprii mașinilor, fapt ce generează conflicte de trafic între mașini și tramvaie.

Asemenea, sensul spre Strada Gheorghe Polizu al tronsonului dintre Strada Jitia și Șoseaua Nicolae Titulescu al Străzii Iacob Felix.

Și pe sensul spre Strada Gheorghe Polizu al tronsonului dintre Bulevardul Ion Mihalache și Strada Jitia al Străzii Iacob Felix are o singură bandă proprie mașinilor și aia ocupată de mașini staționate.

Și deși la Spitalul Filantropia care aparține Bulevardului Ion Mihalache și la Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice care aparține Străzii Constantin Caracaș există curți și la Cantina Victoria există parcare la subsol, proprietarii mașinilor staționate la adresele respective continuă să le staționeze pe trotuare, îngreunând traficul pietonal pe Strada Iacob Felix.

Și la Catena Pas cu Pas, deși există parcare privată, proprietarii mașinilor continuă să staționeze mașinile la drum pe trotuar, îngreunând traficul pietonal.

Nu putem, în calitate de pietoni, circula ca lumea pe trotuarele Străzii Iacob Felix, din cauza mașinilor staționate pe trotuare din cauza liniei de tramvai.

Și pe întreaga arteră trotuarele sunt ocupate de stâlpi electrici și de mașini staționate.

Nu putem în calitate de pietoni circula ca lumea pe trotuarele Străzii Iacob Felix de mașinile staționate pe trotuare din cauza liniei de tramvai.

Și stația de tramvai Constantin Caracaș e fără peroane.

De când știu, Strada Iacob Gelix tot așa o știu: tronsonul dintre Bulevardul Ion Mihalache și Strada Jitia cu bandă proprie mașinilor pe sensul spre Strada Gheorghe Polizu, tronsonul dintre Strada Jitia și Șoseaua Nicolae Titulescu fără benzi proprii mașinilor și tronsonul dintre Bulevardul Ioan Cuza și Strada Gheorghe Polizu cu piatră cubică.

Și la adresa de lângă Biserica Evanghelistă nu există trotuar asfaltat. Și ce e aia Intrarea Iacob Felix??????????

Să existe doar Strada Iacob Felix cu toate adresele dispuse liniar de-o parte și de cealaltă ale arterei! Nu și Intrarea Iacob Felix. Intrare înseamnă o fâșie îngustă de drum, pe care dacă se întâlnesc două mașini abia au loc una pe lângă cealaltă. Dar două vehicule categoria C?????

În contextul în care s-a dezvoltat industria auto, nu-și mai au rostul pretinsele străzi cu titulatura “Intrarea”.

Strada Blablabla și Intrarea Blablabla… Să încarce baza de date a municipalității și memoria locuitorilor cu niște surplusuri și să îngreuneze viața conducătorilor auto.

Să chemi taxiul, ambulanța, pompierii sau poliția la una din adresele Intrării Iacob Felix, conducătorul auto e nevoit să parcurgă rețeaua de alei șerpuite dintre Bulevardul Ioan Cuza, Strada Iacob Felix, Șoseaua Nicolae Titulescu și Strada Veronica Micle printre mașinile staționate între blocurile construite haotic.

Pentru mașina cu scară pentru incendiu e aproape imposibil să se strecoare pe rețeaua asta de alei șerpuită. Și întâlnirea a două mașini e, în prezent, aproape imposibilă pe rețeaua asta de alei șerpuită.

De Strada Iacob Felix și de intrarea omonimă parcă a uitat municipalitatea.

Când are municipalitatea de gând să modernizeze Strada Iacob Felix, să scape conducătorii auto și pietonii de linia de tramvai, făcând-o integral cu două benzi – câte una pentru fiecare sens -, asfaltată și cu trotuare mai late în locurile unde nu încap 2 pietoni și asfaltate????????????????????

Cât privește Intrarea Iacob Felix, să fuzioneze cele două parcuri și să extindă noul parc, expropriind adresele aferente! Capitala are mai mare nevoie de spații verzi decât de blocuri și parcări!

Rog insistent redacția să abordeze și problema asta.

Mulțumesc anticipat.

71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv