Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:
Premierul interimar și-a amintit brusc, după 3 luni...

Cîțu o acuză pe Mihăilă că n-a primit avize la proiectul de decontare a testelor COVID

Premierul interimar Florin Cîțu a acuzat-o pe Ioana Mihăilă (USR), ministrul demisionar al Sănătății, pentru că nu a primit avizele la proiectul pentru decontarea teste COVID din fonduri europene, în valoare de 4,7 milioane de euro.

El și-a amintit brusc, după 3 luni, acuzând presa că „un lucru mai puțin plăcut, dar ar trebui să-l știți”: „Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie pentru obţinerea de fonduri, în 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi aprobată suma de 4,7 milioane de euro pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen”.

„Decontarea, rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoane solicitante pentru perioada iunie – octombrie 2021. În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menţionăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia; contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie. Deci, aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv nu a dat curs acestui lucru“, a acuzat Cîţu, joi,la finalul şedinţei de Guvern.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv