Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Gheorghiță: Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei – pojar, vărsat

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că varianta Delta a devenit dominantă și în România, iar nivelul de transmitere al acesteia este similar cu bolile copilăriei – pojar, vărsat de vânt.

„Dacă la varianta Alpha în două luni de la 1 caz se ajunge la 256, la varianta Delta, în aceeași perioadă, de la 1 caz se ajunge peste 390.000 de persoane infectate. Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei – pojar, vărsat de vânt”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

El a estimat că „peste 80% din infectări și peste 92% din decese sunt la persoane nevaccinate”.

În următoarele luni, acolo unde există aglomerări de persoane, interacțiune crescută și expunere frecventă, aproape nicio persoană care nu are niciun fel de protecție nu va scăpa neinfectată”, a avertizat Gheorghiță.

România a înregistat în ultimele 24 de ore, 3.929 de cazuri noi, în urma prelucrării a 49.000 de teste, iar 96 de persoane infectate cu COVID au murit, în timp ce 675 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

44 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv