Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Număr-record de 34.255 de cazuri noi de COVID. Ministrul Rafila: „Ne aşteptam”

Mercuri s-a înregistrat un număr-record de 34.255 de cazuri noi de COVID-19, însă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că se aștepta la acest lucru, deoarece a crescut numărul testărilor: aproape 110.000, într-o zi.

„Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr, pentru că (…) astăzi s-au efectuat, pentru prima dată în România, peste 100.000 de teste, aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 cazuri de îmbolnăviri. Aceste număr este preocupant, dar, pe de altă parte, nu putea fi exclus din scenariile pe care Ministerul Sănătăţii şi INSP vi le-au prezentat încă de acum două săptămâni. Este un număr de cazuri care este similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. (…) Nu sunt cifre neaşteptate. Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron. Nu este generată de altceva decât de o tulpină cu o transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că „sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat în acest sistem (de testare – n.r.). Ieri a fost prima zi în care au început să testeze; din cauza asta a crescut şi numărul de teste”.

24 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv