Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Raed Arafat: Clar că cei care se vaccinează au şansa la vară să meargă în alte ţări

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, le dă o veste bună românilor care se vaccinează și doresc să își petreacă vacanța în străinătate. În privința duratei imunității, el a explicat că „deocamdată se cunoaşte că 6-8 luni, însă cu cât timpul trece, cu atât este demonstrată valabilitatea”.


„Clar că cei care se vaccinează au şansa la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare, șanse mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi24.

El a precizat că unele state ar putea chiar să impună obligativitatea vaccinării.

Pe de altă parte, Arafat a spus că „este un semn pozitiv că lumea vrea să se vaccineze”.

„Ideea este că în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză făcută şi mai ai 10 zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pasaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile”, a arătat el, referindu-se la faptul că membrii CNSU au decis luni, prin Hotărârea 4/2021, că toate persoanele vaccinate vor intra în România fără să mai fie suipuse carantinării.

DOCUMENT. Hotărârea nr. 4/2021 a CNSU: Persoanele vaccinate anti-Covid intră fără carantinare în România

Arafat a arătat că urmează să se stabilească la nivel european modul de recunoaştere a vaccinării împotriva Covid-19: „Sunt discuţii la nivel european, o să se discute aceste aspecte şi poate o să se stabilească şi modul de recunoaştere din aceste ţări. (…) Nu ca să limiteze circulaţia, dar măsura luată de noi astăzi va facilita în scop turistic. Poate că unele ţări o să zică: ai vaccin – intri, nu ai vaccin – intri cu carantină. Nu putem spune nu dacă nu ai vaccin”.

33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv