Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Tătaru pledează pentru vaccinarea sau testarea obligatorie: Suntem luaţi iarăşi pe nepregătite

Nelu Tătaru, fostul ministru PNL al Sănătății în Guvernul Orban și în prezent consilier onorific al premierului Florin Cîțu, pledează pentru vaccinarea sau testarea obligatorie COVID-19 pentru anumite categorii, precum medici sau profesori.
 
 
„Cred că am ajuns, ca şi în valul 3, să fim luaţi iarăşi pe nepregătite şi să reîntoarcem în activitatea medicală un sistem medical care este obosit în acest moment”, a precizat el miercuri
 
Iar faptul că numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat, „dă posibilitatea” autorităților să ia măsuri.

„Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie. (…) Este o propunere a mea, după ce am făcut evaluările, am avut şi discuţia de astăzi de la Ministerul Sănătăţii, şi după ce vedem şi evoluţia pandemiei în acest val IV”, a spus Nelu Tătaru.

El a precizat că vor exista discuții și în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind introducerea obligativității vaccinării sau testării pentru anumite categorii.
 
Tătaru a arătat că, în prezent, în spitalele din România sunt 933 de paturi operaţionalizate la terapie intensivă, iar planul prevede operaţionalizarea a 1.500 de paturi la aceste secţii.

„Nu este vinovat cel care s-a vaccinat sau cel care a suferit trecând prin boală şi este imun în aceste momente să nu poată merge la un spectacol, să nu poată merge la un meci de fotbal pentru că altcineva creează o transmitere comunitară şi atunci se închid toate. Voi milita pentru a păstra deschise aceste lucruri, dar să beneficieze cei care sunt vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală”, a mai spus Nelu Tătaru.

În opinia sa, o eventuală măsură a facultăţilor de a-i primi pe studenţi la cursuri sau în cămine doar dacă sunt vaccinaţi nu este discriminatorie.
 
1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv