Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în aproape toată țara  / POLITICĂ: Ședință de Guvern, pentru aprobarea rectificării bugetare / Fonduri suplimentare pentru SRI, SIE și SP / Pensiile vor fi majorate cu 14% / POLITICĂ: Guvernul Orban prelungește până la mijlocul lui septembrie starea de alertă /

 

Breaking News:
 

16 persoane au murit din cauza gripei în acest sezon

Deși iarna a lovit târziu în sezonul 2017-2018, autoritățile anunță că vremea nefavorabilă a făcut prăpăd.

Astfel, nu mai puțin de 16 persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei. Anunțul a fost făcut joi de reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Conform autorităților, din cele 16 cazuri de deces în 11 a fost vorba de gripă de tip A, subtip (H1)pdm09 și în cinci cazuri de gripă tip B. Totuși, situația este în scădere față de anul trecut. Până la 8 februarie 2017 se înregistraseră 21 de cazuri de deces din cauza gripei.

Opt cazuri de deces s-au înregistrat în ultimele zile, din cauza gripei, și în niciunul dintre cazuri victime nu fusese vaccinată împotriva gripei. În total, până acum, în sezonul 2017-2018, 543 de persoane au fost diagnosticate cu virus gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu este vorba despre o epidemie și că sunt înregistrat doar focare locale.

Totuși, ministrul Sănătății atrage atenția că valul de gripă se va întinde până în luna aprilie și recomandă utilizarea de urgență a celor 135.000 de doze de vaccin care mai există la nivel național pe persoanele care ar putea fi afectate grav de gripă.

Sorina Pintea recomandă autorităților locale să solicite celor de la București distribuirea unor noi doze de vaccin antigripal, dacă nu mai au în stoc.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv