Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 94 de decese în România / 278 de cazuri noi de infectați, 2.738 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 
Aflată în campanie electorală pentru prezidențiale, șefa PSD, Viorica Dăncilă, i-a ordonat ministrului Sănătății, Sorina Pintea să ia măsuri drastice în spitalul unde un bolnav a omorât cu stativul 5 pacienți. Personalul de pe tură - un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor psihic periculoși - a fost luat prin surprindere de către acesta...

A 5-a victimă a pacientului agresor a murit. Pintea: Managerul Spitalului de Psihiatrie a demisionat

A cincea victimă a pacientului agresor de la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, județul Buzău, a murit, a anunțat, luni dimineață, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu precizarea că managerul unității medicale, Viorica Mihalașcu, a demisionat.

Persoana rănită, care a decedat în cursul nopții de duminică spre luni, este o femeie de 88 de ani care fusese internată în urma unui AVC și a problemelor cardiace.

Aceasta a făcut un stop cardio-respirator, după ce fusese internată la Spitalul Floreasca din București. 

„Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru că unul dintre pacienții aflați la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidități a decedat în cursul nopții trecute”, a declarat Pintea.

Director interimar a fost numit directorul comercial al spitalului.

Un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor psihic periculoși au fost luați prin surprindere, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un pacient în vârstă de 38 de ani a omorât cu stativul pentru perfizie patru colegi de salon și a agresat femeile din salonul vecin, reușind să ia viața unei femei și să rănească alți 9 bolnavi.

Un pacient de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău a omorât cu stativul de perfuzie 4 bolnavi și a rănit alți 9

Agresorul, Nicolae Lungu, este alcoolic și se afla în sevraj în momentul în care și-a atacat colegii de salon. El a fost internat acum din nou la Spitalul din Săpoca, unde va sta sub pază până când starea lui de sănătate îi va permite să fie audiat. Între timp, medicii îi vor face o expertiză psihiatrică, pentru a stabili dacă atacatorul a avut discernământ.

Ministrul Sănătății a spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor pentru neglijență în serviciu. 

Totodată, Pintea a anunțat că a dispus demararea de controale în toate spitalele de psihiatrie din țară. 

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie. (…) Vom începe cu aceste spitale cu măsuri de siguranță și vom face verificări la modul de funcționare a Consiliului de Administrație (…) Ministrul Sănătății nu poate sa meargă în fiecare spital din țara, dar Direcțiile de Sănătate Publică au reprezentanți în cadrul Consiliilor de Administrație care se pare că fac multă figurație. Aceste consilii trebuie sa aprobe bugete, planuri de achiziții, sigur, atunci spitalul spune: “Nu am buget”. Deși are, pentru că angajează cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret. Vom începe cu aceste spitale, de măsuri de siguranță, spitale de psihiatrie și verificări la modul de funcționare a Consiliului de Administrație, a comitetelor directoare”, a declarat Sorina Pintea.

107 Shares