Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Acuzaţia unui tată: Au fost condamnaţi la moarte în spital din primele zile!

Acuzaţie şocantă a unui tată al cărui fiu a murit la Spitalul “Sfântul Ioan” din Bucureşti, la trei săptămâni după internare în urma incendiului din Club Colectiv: ”Au fost ucişi, condamnaţi la moarte din primele zile!”.

mihai alexandru iancu
Mihai Alexandru Iancu

Eugen Iancu, tatăl lui Mihai Alexandru Iancu – chitaristul de 25 de ani care a murit în 21 noiembrie, după incendiul din Club Colectiv -, face nişte dezvăluiri cutremurătoare pe Facebook: fiul său nu a fost dus la spital de SMURD sau de vreo altă ambulanţă, ci de prieteni cu maşina.

”Astăzi am avut câteva întâlniri importante. Ne-am reîntâlnit, noi cei din Spitalul Sfântul Ioan, şi ne-am plâns copiii morţi, dar am cunoscut şi oameni nedumeriţi de ceea ce s-a întâmplat. Sincer să fiu, şi eu sunt nedumerit sau am fost. Zile întregi am umblat năuc, neînţelegând nimic din ce se întâmplă. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvări şi predat unui medic. Vorbea, stătea în picioare şi era speriat de moarte, deşi reuşea să facă câte o glumă. Aici se rupe filmul, pentru că la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o maşină particulară”, spune tatăl îndurerat.

“La spital, medicii au muncit ca nişte eroi, am toată stima şi respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi. Copiii ăştia care aveau arsuri pe diferite suprafeţe, dar foarte grave, trebuiau să fie introduşi într-un mediu absolut izolat şi trataţi de specialişti în arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimişi imediat acolo unde puteau fi trataţi de specialişti şi cu aparate performante. În schimb, ei fost ţinuţi în medii nesigure, trataţi cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fără experienţă în domeniu”, afirmă Eugen Iancu.

El arată că aparatele care să-i ajute pe răniţi să respire au venit după o săptămână, iar ”operaţiile făcute constau în curăţarea la suprafaţă, când de fapt trebuia tăiat tot ce era ars şi putrezit, indiferent de cât de adâncă era această operaţie”.

“Vedeam la televizor cum ministrul Sănătăţii şi dr. Arafat spuneau că totul este sub control”

”Astfel, infecţiile s-au dezvoltat, iar dacă ţin cont şi de faptul că toţi copiii plecaţi în străinătate au plecat cu bacterii specifice căpătate în spitale, îmi dau seama că Alexandru şi ceilalţi au fost ucişi. Au fost condamnaţi la moarte din primele zile, atunci când vedeam la televizor cum ministrul sănătăţii şi Arafat spuneau că totul este sub control şi că ne descurcăm. Nu v-aţi descurcat domnilor, iar indecizia voastră a fost criminală”, acuză tatăl îndurerat.

“Domnule Arafat, va cer socoteală pentru uciderea copilului meu”

“Domnule Arafat, acum o săptămâna îi spuneam lui Cristian Tudor Popescu, într-un comentariu făcut la un articol al dânsului, că ar trebui să tacă şi că dumneavoastră sunteţi un om care ştiţi ce faceţi. Acum, domnule Arafat, va cer socoteală pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastră nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Şi viaţa copilului meu. Dar asta este doar un caz”, mai scrie Eugen Iancu.

“Vă voi mai povesti câte ceva, domnule Arafat. Smurd-ul dumneavoastră, pompierii, poliţiştii prezenţi la faţa locului, habar nu ştiau ce să facă, erau debusolaţi, dezorganizaţi. Nu o spun eu, o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe alţii din foc. Domnule Bănicioiu, ştiţi ce aţi făcut pierzând o săptămâna fără să trimiteţi copiii în străinătate ? I-aţi ucis. Sunteţi un criminal”, mai scrie Eugen Iancu.

”Bănicioiu şi Arafat sunt criminali”

Într-o postare ulterioară, Eugen Iancu susţine că ”Bănicioiu şi Arafat sunt criminali”.

”Ăsta este un adevăr pentru care cei ce nu au acceptat imediat plecarea copiilor din ţară trebuie să plătească. De asta susţin că Bănicioiu şi Arafat sunt criminali. Au ucis toţi copiii morţi ulterior internării”, mai scrie Eugen Iancu, comentând un articol al lui Cătălin Tolontan.

Medic: ”Au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”

Acesta a publicat, joi, un interviu cu un medic de la Spitalul de Arşi, care şi-a păstrat anonimatul. Medicul arată că tinerii răniţi în Colectiv ”au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”.

”Mulţi dintre răniţi au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arşi, majoritatea au murit cu infecţie cu diverşi germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arşi, dar ştiu de la colegi de la alte spitale că situaţia este asemănătoare. (…) La noi, cei care au scăpat din foc au fost omorîţi de bacteriile care infectează spitalele şi nimeni dintre şefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta”, susţine medicul în interviul citat.

Doctorul mai spune că la Spitalul de Arşi ”oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii” şi că unii dintre răniţi puteau fi transportaţi în străinătate.

”Infecţiile cu bacterii apar, din experienţa noastră, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubaţi, ei puteau fi transportaţi. (…) Oamenii mor pentru că aceşti germeni intraspitaliceşti sunt foarte agresivi şi rezistenţi. Iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale, se folosesc în exces antibiotice. Dar asta e altă discuţie. Revenind, piocianicul este rezistent la orice antibiotic, mai puţin la colistin. Numai că dacă foloseşti colistin în exces atragi insuficienţa renală”, mai spune medicul.

Purtător de cuvânt: Trei dintre răniţi au murit în urma unor infecţii contractate în spital

După dezvăluirea făcută la tolo.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi a recunoscut că 3 dintre răniţii în incendiul din Club Colectiv au murit în urma unor infecţii contractate în spital.

În seara incendiului din clubul Colectiv (30 octombrie) au murit 27 de tineri, dintre care 26 la faţa locului şi unul în drum spre spital. Ulterior au mai decedat 33 dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În prezent se mai află înternaţi 61 de tineri în ţară – dintre care 6 în stare gravă şi critică – şi 30 în străinătate.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv