Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Ajutorul “Bani de liceu” și bursele, majorate de Guvern

Cuantumul ajutorului lunar “Bani de liceu” a fost majorat de Guvern în ședința de miercuri de la 180 de lei la 250 de lei pe lună, începând cu noul an școlar, fiecarărui beneficiar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute de HG nr. 1488/2004.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost crescută de la 150 lei la 500 lei pe membru de familie, “dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar”.

Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, MEN estimează că numărul potențialilor beneficiari va putea crește semnificativ.

În anul școlar 2017 – 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program.

“Ministerul Educației Naționale va accesa fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman pentru susținerea și continuarea programului „Bani de liceu”, fonduri ce vor acoperi și cheltuielile realizate de statul român pentru perioada anilor școlari 2015-2018, în vederea acordării acestui sprijin financiar”, se mai arată în comunicatul remis redacției.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv