Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în aproape toată țara  / POLITICĂ: Ședință de Guvern, pentru aprobarea rectificării bugetare / Fonduri suplimentare pentru SRI, SIE și SP / Pensiile vor fi majorate cu 14% / POLITICĂ: Guvernul Orban prelungește până la mijlocul lui septembrie starea de alertă /

 

Breaking News:
 
Nou ministru, noi decizii

Anul școlar 2018 – 2019 va începe în 10 septembrie, deși la sondajul lui Pop se ceruse 17 septembrie

Vacanța de iarnă va avea trei săptămâni.

Anului școlar 2018 – 2019 va începe în 10 septembrie și nu în 17 septembrie, așa cum ceruseră profesorii, elevii și părinții în consultarea publică organizată de fostul ministr al Educației, Liviu Pop, în luna ianuarie.

elevi-clasa-banci-scoala

Structura noului an școlar 2018 – 2019 a fost decisă în ședința de miercuri a Comisiei de Dialog Social.

Au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanți în CDS:

– Consiliul Național al Elevilor

– Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar

– Federația Sindicatelor Libere din Învățământ

– Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

– Confederațiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE și Hermes/Meridian

– Ministerul Educației Naționale.

“Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să fie de 3 săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Amintim că în 25 ianuarie Ministerul Educației anunța că majoritatea elevilor, profesorilor și părinților care au participat la consultarea publică privind structura noului an școlar, respectiv 76,95% dintre respondenți, au indicat ziua de luni, 17 septembrie, pentru începerea cursurilor.

Pe agenda şedinţei de miercuri au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit.

Partenerii sociali ai MEN au fost invitaţi să transmită în decurs de o săptămână observaţii şi propuneri pe marginea celor două documente.

Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice şi, ulterior, în proxima şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere şi sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv