Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

BAC 2021: Prezenţă de 96% la a doua probă; 45 de candidaţi, eliminaţi

Prezenţa la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat a fost de 96%, marţi, iar 45 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei.

Astfel, au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de candidaţi.

Cei eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării, iar ultima probă din această sesiune (limba şi literatura maternă) este programată pentru joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12,00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv