Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Bărbat din Covasna, internat în stare gravă cu virusul West Nile

Reprezentanții Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe anunță că au internat un pacient în stare gravă cu virusul West Nile.

 

Este vorba despre un bărbat de 76 de ani care, inițial, a fost internat la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, dar care, ulterior, din cauza faptului că starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transportat la spitalul din Sfântu Gheorghe și internat direct la Terapie Intensivă.

Din păcate, bărbatul din Târgu Secuiesc este doar unul dintre miile de cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile apărute în ultima perioadă.

Autoritățile fac un nou apel către populație pentru a prezenta modul în care se instalează boala și ce ar trebui făcut pentru evitarea acesteia:

‘Virusul West Nile se transmite în general prin înţepătură de ţânţar. Persoanele infectate pot fi fără simptome sau pot prezenta simptome similare unei gripe uşoare: febră, cefalee, mialgii, stare de rău, greţuri, vărsături, eventual cu fenomene eruptive cutanate. De asemenea, pot apărea şi forme grave cu simptome neurologice, prezentând tablou clinic de meningită sau meningoencefalită, aceste forme severe apărând mai ales la persoane de vârstă înaintată.

Recomandăm să se evite expunerea la ţânţari, să se utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor, să se împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă folosind plase de protecţie la ferestre, să se utilizeze substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei, să se asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi uscarea pivniţelor, să se îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer, să se evite vizitarea zonelor turistice cu bălţi şi alte ape stătătoare, deltă, mlaştini sau să se ia măsuri de protecţie sporite, adecvate pentru evitarea înţepăturilor de ţânţari’.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv