Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

Cei 4 candidați la șefia DNA susțin interviul în fața ministrului Tudorel Toader

Toți cei patru candidaţi înscrişi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin joi interviul în fața ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit lui Toader, interviurile încep la ora 9,00.

Fiecare candidat va răspunde timp de o oră și jumătate întrebărilor.

Vineri, ministrul va anunța persoana pe care o va propune. Potrivit procedurii, propunerea va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, pentru obţinerea avizului – care este consultativ. Apoi, ministrul Justiţiei va înainta propunerea, cu tot cu aviz, preşedintelui României, care o poate accepta sau nu. 

Cei patru candidați sunt, în ordinea înscrieri: Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie luată de Curtea Constituţională în urma solicitării ministrului Justiției, tudorel Toader.

24 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv