Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Cîmpeanu, despre noile acuzații de plagiat: „Obiectivul articolului (Emiliei Șercan) este blocarea legilor educaţiei”

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că ar fi plagiat, în plus față de teza de doctorat, un curs universitar în care şi-ar fi „însuşit fraudulos paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Cîmpeanu a răspuns noilor acuzaţii de plagiat în stilul propriu: „Am înţeles că obiectivul principal al acestui articol (semnat de Emilia Șercan – n.r.) este blocarea legilor educaţiei” – legi care, de fapt, îl vor salva de furtul intelectual.

„Eu fac un anunţ: legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa chiar dacă sunt abordări punctuale personale”, a adăugat ministrul Educaţiei, fără să dea vreo explicație despre furtul intelectual pe care l-a demascat Emilia Șercan.

Emilia Șercan îl acuză pe Cîmpeanu, într-o investigație publicată, luni, în PressOne, că și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică.

„Numim tipologic un astfel de personaj «fraudeur»”, spune prof. Marian Popescu, membru în board-ul unui institut din Geneva specializat în studiul fraudei și plagiatului academic.

Citiți investigația pe PressOne

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv