Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Membrii Guvernului s-au vaccinat anti-Covid la Spitalul Militar din București / Premierul Cîțu s-a imunizat încă de sâmbătă / 

Breaking News:
 

Ciolacu: Nu vom avea alegeri pe 27 septembrie dacă se prelungește starea de alertă

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că alegerile locale nu vor mai avea loc pe 27 septembrie, dacă Guvernul Orban va prelungi starea de alertă.

Amintim că Guvernul a adoptat, joia trecută, proiectul de lege privind organizarea localelor în data de 27 septembrie și l-a trimis Parlamentului, pentru aprobare în procedură de urgență.

„Legea pe care o introducem în Parlament, discutată, este pentru 27 septembrie. Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că guvernul va face tot ce ţine de el să nu aibă loc alegeri, să fugă de acest vot. (…) PNL nu este interesat să facă niciun fel de alegeri în acest moment, pentru că cifrele le arată că nu este bine. (…) PSD îşi doreşte alegeri pe 27 septembrie şi intrarea într-o normalitate şi, dacă nu va exista un al doilea val, categoric, pe 6 decembrie să fie alegerile parlamentare”, a declarat Ciolacu, duminică seară, la România Tv.

El a argumentat că “nu e suficient să spui că vom avea alegeri în septembrie”, deoarece  partidele trebuie, în perioada premergătoare, să îndeplinească anumite cerinţe legislative, cum este strângerea de semnături şi trebuie să-şi facă o campanie electorală.

Ciolacu a precizat că Parlamentul va lucra în lunile iulie şi august, în sesiuni extraordinare: „Săptămâna viitoare va fi votată legea (privind data alegerilor – n.r.), oricum marţi vom avea o ordine de zi şi vom declanşa sesiuni extraordinare din două în două săptămâni pentru toată perioada de vacanţă parlamentară”.

„Categoric, dacă se va prelungi starea de alertă, nu vom mai avea alegeri şi atunci înseamnă că am avut dreptate”, a insistat liderul interimar al PSD. 

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv