Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Cîțu și Arafat au decis în CNSU: Cseke preia ventilatoarele luate la suprapreț de Unifarm

Premierul interimar Florin Cîțu și șeful DSU, Raed Arafat, au decis vineri, în comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pe care îl conduc, ca Ministerul Sănătății, condus interimar de Cseke Attila, să preia de la Unifarm ventilatoarele și concentratoarele de oxigen achiziționate, anul trecut în timpul Guvernului Orban, la suprapreț: 56.000 de euro/bucata, în loc de 7.000 de dolari/bucata, cât costă pe piață.

Ministerului Sănătății urmează să transfere urgent spitalelor aceste echipamente medicale, respectiv 396 de ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare de oxigen. 

Hotărârea CNSU vine la o zi după ce Unifarm a atras atenția că, în plin val 4 al pandemiei, în care spitalele sunt sufocate de pacienți cu COVID, 390 de ventilatoare, 27 de milioane de măști și alte materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei achiziționate în criza COVID sunt blocate în depozitele companiei de stat.

Totodată, întreaga mass-media au criticat acest lucru.

Pubklicăm integral Hotărârea CNSU:
  • Art.1 – (1) Se abilitează Ministerul Sănătății, în calitatea de autoritate publică prin care statul își exercită drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosință gratuită, de urgență, a unui număr de 396 ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
  • (2) Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia temporar în folosință gratuită, la stocurile de urgență medicală, echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) și asigură distribuirea acestora către unitățile sanitare în funcție de nevoile identificate.
  • (3) Echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) vor fi transferate ulterior, în
  • condițiile legii, în proprietatea Departamentului pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la stocurile de urgență medicală.
  • Art.2 – Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale echipamentelor medicale prevăzute la art. , va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare.
  • Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență pentru punere în aplicare și spre informare tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.
14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv