Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

Conducerea CNATDCU, asigurată în 2020-2024 de academicienii Pop, Andruh, Banabic și Dumitru

Conducerea CNATDCU în mandatul 2020-2024 va fi asigurată de Acad. Ioan-Aurel Pop, președinte, și trei vicepreședinți:Acad. Marius Andruh, Acad. Dorel Banabic, M. c. Acad. Mircea Dumitru.

Componența nominală a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNADCU) a fost anunțată, vineri, de Ministerulș Educației și Cercetării (MEC).

Prin ordin al ministrului Monica Anisie a fost aprobat și regulamentul de organizare și funcționare a CNATDCU pentru următorii patru ani.

Potrivit Ordinului OMEC nr. 4.621/2020 (trimis spre publicare în Monitorul Oficial).

Download (PDF, 42KB)

Principalele modificări ale regulamentului de organizare și funcționare se referă la:

a) structura CNATDCU

  • înființarea panelurilor pe domenii fundamentale, care grupează comisiile de specialitate arondate unui domeniu fundamental;
  • reorganizarea comisiilor de Sociologie, științe politice și administrative și Științe militare, informații și ordine publică în Sociologie, științe administrative și științe ale comunicării, respectiv Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică;
  • modificarea denumirii unor comisii arondate panelului 2 – Științe inginerești și panelului 5 – Științe umaniste;

b) regulamentul de organizare și funcționare

  • delimitarea atribuțiilor generale ale CNATDCU între structuri;
  • metodologiile de evaluare a tezelor de doctorat, tezelor de abilitare, dosarelor de CSI și CSII, sesizărilor de nerespectare a eticii vor fi aprobate ulterior, în scopul eficientizării evaluărilor prin mijloace electronice.

Download (PDF, 58KB)

Download (PDF, 91KB)

Download (PDF, 205KB)

Peste 1.100 de candidați pentru calitatea de membru

Componența consiliului a fost stabilită prin selecția cadrelor didactice și de cercetare care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011.

Peste 1.100 de persoane din 134 de instituții de învățământ și cercetare din România și din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU în mandatul 2020-2024.

Configurația aprobată a consiliului include personalități din aproape 100 de instituții, însumând 543 membri, din care 21 membri ai Consiliului general, 69 de membri ai panelurilor pe domenii fundamentale și 493 membri ai comisiilor de specialitate.

Peste 8% reprezentare a UBB, UBși UPB

Ca reprezentare a universităților din România, procente egale, de peste 8% pentru fiecare, înregistrează Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Politehnica din București (UPB).

Un procent cumulativ de până la 50% din totalul membrilor este asigurat de reprezentanți din alte șase universități: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București.

„Interesul membrilor universităților menționate se corelează cu distribuția instituțională a tezelor de doctorat evaluate de CNATDCU în perioada 2016-2020: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București au înregistrat fiecare procente de aproximativ 10% din totalul tezelor de doctorat evaluate, urmate de UMF „Carol Davila” din București cu aproximativ 7% și Universitatea Politehnica din București cu 5,6%. Cumulativ, până la 50% din tezele de doctorat evaluate în mandatul 2016-2020 au fost realizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia Română”, mai precizează reprezentanții MEC.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv