Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Cristian David, fostul ministru al Internelor, audiat la ÎCCJ

Cristian David, fostul ministru al Internelor, a ajuns marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cristian David (bacau.net)
Cristian David (bacau.net)

David a fost audiat în dosarul în care este acuzat că a primit o şpagă de 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendică un teren.

Conform procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, “Cristian David a primit 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă Cristinel Bîgiu, prefectul de atunci al judeţului Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor”.

În schimb, Cristian David se declară nevinovat şi spune că “rechizitoriul DNA nu se bazează pe fapte, ci pe interpretări. Acuzaţiile nu sunt susţinute de probe şi mă deranjează faptul că domnii procurori nu iau în calcul faptul că denunţul a fost făcut de cineva (n.r. – Adrian Mladin, fost primar din Jilava) după ce a încasat o condamnare”.

Fostul ministru al Internelor sugerează că Mladin l-a dat în gât după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un alt dosar, în prima instanţă, şi vrea să-şi uşureze viaţa la recurs.

La ieşirea din sediul ÎCCJ, David a ţinut să spună că “nu am avut nicio legătură directă sau indirectă cu Adrian Mladin. Nu am făcut niciun fel de intervenţii pentru Mladin la prefectul din Buzău sau autorităţile locale. Nu am avut nicio implicare în procedurile de retrocedare. Nu am pretins nimănui nimic, nicio sumă de bani care să aibă legătură cu aceste retrocedări şi nu am primit nimic. Am vrut să arăt că, în calitate de prieten şi şef al lui Niţescu (n.r. – Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David), i-am atras atenţia că afişează o opulenţă nepotrivită în raport cu funcţia pe care o deţine. Am aflat, împreună cu alţi colegi, că a vândut nişte terenuri. Discuţiile erau colegiale, nu aveau caracter instigativ. Am avut o discuţie cu el şi mi-a spus despre relaţiile sale financiare cu Mladin. M-a asigurat că toate tranzacţiile cu terenuri ce-i uneau erau legale”.

Alături de Cristian David, în dosar au mai fost trimişi în judecată Cristinel Bîgiu, prefect al Buzăului, acuzat de spălare de bani, Valeriu Roger Niţescu, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi complicitate la luare de mită, dar şi Gheorghe Doloiu, acuzat de spălare de bani.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv