Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Criza de citostatice: Managerul Institutului de Oncologie din Iași face apel către noul ministru al Sănătății

Managerul Institutului Regional de Oncologie din Iași face apel către noul ministru al Sănătății, Victor Costache, să soluționeze criza de citostatice cu care se confruntă instituția încă din luna mai.
 
 
Lipsesc trei medicamente care se folosesc în tratarea cancerului de colon și a leucemiei, iar în cazul altor scheme de tratament, stocurile sunt la limită.
 
“Încercăm să le găsim, am luat legătura cu furnizorii noștri, am dat drumul la o procedură de negociere pe SICAP, în așa fel încât să vadă toți eventualii și potențialii ofertanți că noi căutăm medicația respectivă și sperăm să se prezinte cineva la ofertă”, a precizat directorul medical, Gabriel Dimofte, citat de Mediafax.
 
“Fonduri pentru medicamente avem, dar este o problemă de a găsi anumite medicamente. Din păcate, noi anunțăm de foarte mult timp aceste deficiențe de aprovizionare. Ministerul Sănătății a fost informat, am informat și Agenția Națională a Medicamentului, este o schimbare de Guvern la acest moment și probabil că nu e chiar neapărat foarte în folosul nostru pentru rezolvarea imediată”, a adăugat Mirela Grosu.
 
 
“Se pot înlocui, și când putem să înlocuim, înlocuim. Când nu putem înlocui, mai trimitem în centrele care au aceste medicamente. Nu este o soluție ideală, mai ales pentru bolanvii hemato-oncologici, pentru că acolo schemele de tratament sunt relativ fixe, vom încerca să redirecționăm pacienții către centrele care mai au încă stocuri de medicamente”, a mai spus directorul medical al Institutului Regional de Oncologie din Iași.
 
El a precizat că, uneori, a fost nevoie să ceară medicamente de la alte centre sau ca pacienții să își cumpere singuri medicația necesară.
 
“În condițiile în care am găsit stocuri la alte unități sanitare, am solicitat și am primit prin transfer gratuit. În condițiile în care un pacient era programat pentru o cură și nu aveam medicația respectivă, pacientul era informat și își achziționa produsul și am avut trei sau patru rambursări de medicație de la începutul anului. Dar nu este o rezolvare. În ultima perioadă, situația s-a acutizat, avem stocuri foarte mici, în aproximativ o lună de zile, probabil, dacă nu se rezolvă situația, vom ajunge în situația în care să nu mai avem medicamente în curele unor pacienți”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași.
18 Shares