Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Dacia a dat tonul susţinerii învăţământului profesional

Din anul 2014, Dacia a început un parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni (LTCMM) pentru specializarea elevilor iar exemplul său a fost urmat anul acesta de alte 3 companii.

dacia liceu mioveni

Concret, două clase de elevi s-au specializat în meseria de sculer matriţer, de-a lungul stagiilor realizate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

Miercuri, 13 ianuarie, 3 companii active în industria auto din România, furnizori de componente – Euro Auto Plastic Systems, Piroux Industrie şi Delta Invest -, au semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Argeş şi Primăria oraşului Mioveni pentru susţinerea elevilor de la LTCMM, în specializari necesare pe piața muncii.

Dacia va susține specializarea de “sudor”.  La evenimentul care a avut loc la LCTMM au fost prezenţi Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Grup Renault România, Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general la ISJ Argeş, Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni, Ghiorghe Dinuţă, director al LTCMM şi reprezentanţi ai companiilor furnizoare auto.

Am început parteneriatul cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni in 2014, cu specializarea de     sculer-matriţer. Acum susținem o a doua specializare, aceea de sudor. Încercăm, împreună cu liceul și comunitatea locală, să adaptăm profilul și programa școlară la nevoile pieței muncii. Cei 48 de absolvenți ai acestor clase vor avea prioritate la angajare, în funcţie de nevoile companiei. Ne bucurăm că de anul acesta ni s-au alăturat şi alte companii, furnizori ai noștri, care au înțeles necesitatea demersului pentru întreaga industrie”, a declarat Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Grup Renault România.

În perioada şcolară 2015 – 2018, alţi şase elevi, în clasa a IX-a, ai LTCMM, vor parcurge etape de stagiu la uzinele Dacia de la Mioveni, dar şi vizite pe platforma industrială. În baza contractului de stagiu, aceştia vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanţă. În plus, Dacia le asigură transportul, prânzul, dar şi echipamentul de protecţie necesar în departamentele de fabricaţie unde se vor desfăşura stagiile.

0 Shares