Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 94 de decese în România / 278 de cazuri noi de infectați, 2.738 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Dăncilă respinge propunerea lui Orlando privind studenții: Nu putem să-i obligăm să rămână în țară

Premierul Viorica Dăncilă se întălnește, joi, cu reprezentanții studenților, care sunt revoltați de propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, de a le limita gratuitatea la călătoria cu trenul și, mai ales, de adoptare a unor măsuri care să-i oblige să rămână în țară după absolvirea studiilor.

Dăncilă susține că Guvernul poate lua măsuri pentru a-i convinge să nu părăsească țara, așa cum a procedat în cazul medicilor, cărora le-a majorat salariile. 

“Guvernul României vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară. Nu avem cum să-i obligăm și nici nu ar fi corect pentru studenți să-i obligăm. Prin creșterile salariale, prin creearea de locuri de muncă bine plătite, tinerii sunt convinsă că vor dori să rămână acasă. Un exemplu este în domeniul medical, unde am crescut foarte mult salariile și foarte mulți medici nu au mai plecat în alte state membre, nu au mai plecat în alte părți, au rămas în România, ba mai mult, au fost medici care s-au întors să lucreze în România”, a declarat Dăncilă.
 
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că vrea ca studenții “să returneze ce le-a dat statul”, dacă pleacă în străinătate după absolvire.
 
El a dat ca exemplu cazul fiicei sale, care studiază în străinătate și a încheiat un contract în acest sens cu facultatea. 
Teodorovici vrea ca absolvenții de facultate „să returneze ce le-a dat statul” dacă pleacă în străinătate
25 Shares