Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Scenariul că noul coronavirus a fost creat în laboratoarele chineze sau americane nu se confirmă!

DATE OFICIALE! Epidemia de COVID-19 are origine naturală!

În spațiul public s-a lansat ideea că pandemia COVID-19 a fost demarată intenționat, iar argumentul principal a fost acela că virusul a fost produs în laborator – fie în China, fie în America.

SECUNDA a studiat această temă și vă prezintă ce a găsit din surse OFICIALE specializate pe domeniul microbiologiei.

Astfel, am aflat că cinci renumiți cercetători – Dr. Kristian Andersen, profesor asociat de imunologie și microbiologie la Scripps Research, Dr. Robert F. Garry profesor la Universitatea Tulane, Dr. Edward Holmes profesor la Universitatea din Sydney, Dr. Andrew Rambaut profesor la Universitatea din Edinburgh și Dr. W. Ian Lipkin profesor la Universitatea Columbia – au ajuns la următoarea concluzie:

După analiza datelor secvenței genomului SARS-CoV-2 și a virușilor asociați, COVID-19, NU s-a găsit nicio dovadă că virusul a fost creat într-un laborator sau, altfel spus, conceput de către oameni. Epidemia de coronavirus COVID-19 are o origine naturală.

Problema nerezolvată de cei cinci cercetărori, specialiști în imunologie și microbiologie, este enunțată de întrebarea: Cum s-a transmis Covid-19 de la lilieci la om?

Dar, cercetătorii Andersen, Garry, Holmes, Rambaut și Lipkin au emis două Scenarii:

  • Scenariul 1. Virusul a evoluat la starea actuală patogenă prin selecția naturală într-o gazdă non-umană și apoi a sărit la oameni.
  • Scenariul 2. O versiune non-patogenă a virusului a sărit de la o gazdă animală la oameni și apoi a evoluat spre starea sa actuală patogenă în cadrul populației umane.

În Scenariul 1, epidemia actuală ar fi apărut probabil imediat după ce oamenii au fost infectați, deoarece virusul ar fi evoluat deja trăsăturile care îl fac patogen și capabil să se răspândească între oameni.

Iar dacă SARS-CoV-2 (Covid-19) a intrat în oameni în forma sa actuală patogenă dintr-o sursă animală, crește probabilitatea unor viitoare focare, deoarece tulpina cauzatoare de boală a virusului ar putea circula în continuare în populația animală și ar putea să apară din nou în oameni.

În Scenariul 2, șansele sunt mai mici ca un coronavirus nepatogenic să intre în populația umană și să evolueze apoi în proprietăți similare cu SARS-CoV-2 (Covid-19).

Citiți ca să vă documentați…

EXCLUSIVITATE – DOCUMENTE.
Protocolul de TRATAMENT pentru COVID-19

Cei cinci oameni de știință au descoperit că o parte din proteina COVID-19 a evoluat pentru a viza eficient o caracteristică moleculară în exteriorul celulelor umane numită ACE2, un receptor implicat în reglarea tensiunii arteriale.

Proteina “spice” este atât de eficientă în atașarea de celulelor umane, încât oamenii de știință au concluzionat că acestă dezvoltare este rezultatul selecției naturale și nu produsul ingineriei genetice.

Această dovadă a evoluției naturale a fost susținută de date despre coloana vertebrală a SARS-CoV-2, adică structura sa moleculară generală.

Cercetătorii afirmă că dacă un om ar fi căutat să inventeze un nou coronavirus ca agent patogen, l-ar fi construit din coloana vertebrală a unui virus despre care se știe că produce boala.

Dar oamenii de știință au descoperit că acestă coloana vertebrală a lui SARS-CoV-2 Covid-19 diferă substanțial de cele ale coronavirusurilor deja cunoscute și în cea mai mare parte seamănă cu virusurile înrudite găsite în lilieci și pangoline.

„Aceste două caracteristici ale virusului, mutațiile din porțiunea RBD a proteinei spike și coloana vertebrală distinctă a acesteia, exclud manipularea de laborator ca o potențială origine pentru SARS-CoV-2”, a spus Andersen.

La rândul lui Dr. Josie Golding, conducător de epidemii la Wellcome Trust din Marea Britanie, a declarat că concluziile celor cinci cercetători sunt „cruciale pentru a aduce o perspectivă bazată pe dovezi despre zvonurile care circulă despre originile virusului (SARS-CoV -2) provocând COVID-19.”

„Concluzionează că virusul este produsul evoluției naturale”, adaugă Goulding, „punând capăt oricărei speculații despre inginerie genetică deliberată”.

“The proximal origin of SARS-CoV-2” a fost publicat de revista Nature Medicine, in 17 martie 2020

SECUNDA redă integral articolul apărut pe ScienceDaily, în 17 martie 2020, care are la bază “The proximal origin of SARS-CoV-2” – îl puteți lectura ÎN ORIGINAL dacă dați clic pe titlul de mai sus.

De asemenea, la finalul textului vă oferim link-uri OFICIALE pentru a afla informații despre cei cinci oameni de știință. (Traducere google)

Epidemia de coronavirus COVID-19 are o origine naturală!

 “Romanul coronavirusului SARS-CoV-2 care a apărut în orașul Wuhan, China, anul trecut și care, de atunci, a provocat o epidemie de scară largă de COVID-19 și s-a răspândit în alte 70 de țări este produsul evoluției naturale, conform descoperirilor publicate astăzi în revista Nature Medicine.

Analiza datelor secvenței genomului public din SARS-CoV-2 și virușii asociați nu a găsit nicio dovadă că virusul a fost realizat într-un laborator sau altfel de proiectat.

“Prin compararea datelor de secvență de genom disponibile pentru tulpinile de coronavirus cunoscute, putem determina ferm că SARS-CoV-2 a provenit prin procese naturale”, a spus Kristian Andersen, doctor, profesor asociat de imunologie și microbiologie la Scripps Research și autorul corespunzător hârtie.

Pe lângă Andersen, autorii de pe lucrare, „Originea proximă a SARS-CoV-2”, includ Robert F. Garry, de la Universitatea Tulane; Edward Holmes, de la Universitatea din Sydney; Andrew Rambaut, de la Universitatea din Edinburgh; W. Ian Lipkin, de la Universitatea Columbia.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care pot provoca boli ce variază foarte mult în severitate. Prima boală severă cunoscută cauzată de un coronavirus a apărut odată cu epidemia de sindrom respirator sever acut (SARS) 2003 din China. Un al doilea focar de boală severă a început în 2012 în Arabia Saudită, cu Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

La 31 decembrie a anului trecut, autoritățile chineze au alertat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de o nouă tulpină de coronavirus care cauzează boli grave, care a fost numită ulterior SARS-CoV-2. La 20 februarie 2020, aproape 167.500 de cazuri COVID-19 au fost documentate, deși multe cazuri mai ușoare au fost probabil nediagnosticate. Virusul a ucis peste 6.600 de oameni.

La scurt timp după începerea epidemiei, oamenii de știință chinezi au secvențiat genomul SARS-CoV-2 și au pus datele la dispoziția cercetătorilor din întreaga lume. Datele secvenței genomice rezultate au arătat că autoritățile chineze au detectat rapid epidemia și că numărul de cazuri COVID-19 au crescut din cauza transmiterii de la om la om după o singură introducere în populația umană. Andersen și colaboratorii de la mai multe alte instituții de cercetare au utilizat aceste secvențări de date pentru a explora originile și evoluția SARS-CoV-2, concentrându-se pe mai multe caracteristici ale virusului.

Oamenii de știință au analizat șablonul genetic pentru proteine ​​cu vârf, armături la exteriorul virusului pe care îl folosește pentru a apuca și a pătrunde în pereții exteriori ale celulelor umane și animale. Mai precis, s-au concentrat pe două caracteristici importante ale proteinei spike: domeniul de legare a receptorilor (RBD), un fel de cârlig de prindere care se prinde de celulele gazdă și site-ul de clivaj, un deschizător molecular care poate deschide virusul. 

Dovadă pentru evoluția naturală

Oamenii de știință au descoperit că porțiunea RBD a proteinelor spice SARS-CoV-2 a evoluat pentru a viza eficient o caracteristică moleculară în exteriorul celulelor umane numită ACE2, un receptor implicat în reglarea tensiunii arteriale. Proteina spice SARS-CoV-2 a fost atât de eficientă la legarea celulelor umane, de fapt, încât oamenii de știință au concluzionat că a fost rezultatul selecției naturale și nu produsul ingineriei genetice.

Această dovadă a evoluției naturale a fost susținută de date despre coloana vertebrală a SARS-CoV-2 – structura sa moleculară generală. Dacă cineva ar fi căutat să inginereze un nou coronavirus ca agent patogen, l-ar fi construit din coloana vertebrală a unui virus despre care se știe că cauzează boală. Dar oamenii de știință au descoperit că coloana vertebrală SARS-CoV-2 diferă substanțial de cele ale coronavirusurilor deja cunoscute și în cea mai mare parte seamănă cu viruși înrudiți găsiți în lilieci și pangoline.

„Aceste două caracteristici ale virusului, mutațiile din porțiunea RBD a proteinei spike și coloana vertebrală distinctă a acesteia, exclud manipularea de laborator ca o potențială origine pentru SARS-CoV-2”, a spus Andersen.

Josie Golding, doctor, conducător de epidemii la Wellcome Trust, din Marea Britanie, a declarat că concluziile lui Andersen și colegii săi sunt „crucial pentru a aduce o perspectivă bazată pe dovezi despre zvonurile care circulă despre originile virusului (SARS-CoV -2) provocând COVID-19. ”

„Concluzionează că virusul este produsul evoluției naturale”, adaugă Goulding, „punând capăt oricărei speculații despre inginerie genetică deliberată”.

Posibile origini ale virusului

Pe baza analizei lor de secvențiere genomică, Andersen și colaboratorii săi au ajuns la concluzia că originile cele mai probabile pentru SARS-CoV-2 au urmat unul dintre cele două scenarii posibile.

Scenariul 1

Virusul a evoluat la starea actuală patogenă prin selecția naturală într-o gazdă non-umană și apoi a sărit la oameni.

Așa au apărut focare anterioare de coronavirus, oamenii contractând virusul după expunerea directă la civete (SARS) și cămile (MERS). Cercetătorii au propus liliecii ca fiind cel mai probabil rezervor pentru SARS-CoV-2, deoarece este foarte similar cu un coronavirus pentru lilieci.

Cu toate acestea, nu există cazuri documentate de transmitere directă a liliacul-om, care sugerează că o gazdă intermediară a fost probabil implicată între lilieci și oameni.

În acest scenariu, ambele caracteristici distinctive ale proteinei spice SARS-CoV-2 – porțiunea RBD care se leagă de celule și locul de clivaj care deschide virusul – ar fi evoluat la starea lor actuală înainte de a intra la om.

În acest caz, epidemia actuală ar fi apărut probabil imediat după ce oamenii au fost infectați, deoarece virusul ar fi evoluat deja trăsăturile care îl fac patogen și capabil să se răspândească între oameni.

Scenariul 2

O versiune non-patogenă a virusului a sărit de la o gazdă animală la oameni și apoi a evoluat spre starea sa actuală patogenă în cadrul populației umane.

De exemplu, unele coronavirusuri de la pangoline, mamifere asemănătoare armadillo-ului găsite în Asia și Africa, au o structură RBD foarte asemănătoare cu cea a SARS-CoV-2. Un coronavirus de la un pangolin ar fi putut fi transmis unui om, direct sau printr-o gazdă intermediară, cum ar fi civetele sau dihorii.

Apoi, cealaltă proteină de vârf distinsă caracteristică pentru SARS-CoV-2, locul de clivaj, ar fi putut evolua în interiorul unei gazde umane, posibil printr-o circulație limitată nedetectată în populația umană înainte de începutul epidemiei.

Cercetătorii au descoperit că site-ul de clivaj SARS-CoV-2 pare similar cu siturile de clivaj ale tulpinilor de gripă pasăre, care s-a dovedit că transmite ușor între oameni. SARS-CoV-2 ar fi putut evolua un astfel de situs de clivaj virulent în celulele umane și a dat drumul rapid la epidemia actuală, deoarece coronavirusul ar fi devenit mult mai capabil să se răspândească între oameni.

Concluzie asupra celor două scenarii

Co-autorul studiului, Andrew Rambaut, a avertizat că este dificil, dacă nu chiar imposibil, de știut în acest moment care dintre scenarii este cel mai probabil.

Dacă SARS-CoV-2 a intrat pe oameni în forma sa actuală patogenă dintr-o sursă animală, crește probabilitatea unor viitoare focare, deoarece tulpina cauzatoare de boală a virusului ar putea circula în continuare în populația animală și ar putea să sară din nou în oameni.

Pe când șansele sunt mai mici ca un coronavirus ne patogenic să intre în populația umană și să evolueze apoi proprietăți similare cu SARS-CoV-2.

Finanțarea pentru cercetare a fost asigurată de Institutele Naționale de Sănătate din SUA, Pew Charitable Trusts, Wellcome Trust, Consiliul European de Cercetare și un ARC Australian Laureate Fellowship.

Iată versiunea în engleză:

COVID-19 coronavirus epidemic has a natural origin

Clic aici pentru CV
Dr. Kristian Andersen, profesor asociat

Clic aici pentru CV
Robert F. Garry, Jr., PhD, Professor

Clic aici, despre
Dr. Edward Holmes, profesor

Clic aici, despre
Dr. Andrew Rambaut
, profesor

Clic aici, despre
Dr. W. Ian Lipkin, profesor

84 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv