Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Deca le cere profesorilor, după OUG, să înceteze cu greva: „E momentul ca toți să prioritizăm copiii și încheierea anului școlar”

Ministrul Educației, Ligia Deca, le-a cerut profesorilor joi, după adoptarea de către Guvern a Ordonanței de urgență (OUG) cu majorările salariale propuse dar refuzate de sindicate, să înceteze greva.

Sindicatele critică negocierile de formă din partea lui Ciucă și Ciolacu: „Ne-au chemat să ne anunțe că a fost adoptată OUG”

În declarațiile sale la briefingul de presă de la finalul ședinței Executivului, Deca a susținut că Ordonanța a fost acceptată de liderii de sindicat, deși aceștia neagă vehement:

„Având în vedere că actele normative răspund cererilor, e momentul ca toți să prioritizăm copiii și încheierea anului școlar. Această soluție găsită împreună de guvern și sindicate răspunde și nevoii de echitate în sistem. Sunt creșteri importante. Azi e ziua copiilor, trebuie să ne gândim toți la interesul lor. Am făcut apel la întoarcerea în clase. Ne-au spus că vor duce către membrii de sindicat textul OUG și se vor întoarce cu răspunsul cadrelor didactice”.

Întrebată dacă ia în calcul să atace în instanță greva, Deca a făcut un pas înapoi: „Guvernul României a preferat dialogul. Nu am procedat în acest sens și nu intenționăm să mergem în această direcție”.

De asemenea, întrebată dacă a cerut suspendarea grevei pe perioada examenelor, ea a spus: „Chiar azi am solicitat să ne întoarcem în clase. Răspunsul a fost că se întorc marți cu un răspuns”.

Ciucă se spală pe mâini și închide orice discuție cu profesorii. Cărbunaru: „Negocierile s-au încheiat, acesta e mesajul”
DOCUMENT. Ciucă forțează nota și adoptă OUG cu creșterile salariale propuse dar respinse de profesori: „Au garanția Coaliției”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv