Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Doar puțin peste jumătate dintre pacienții cu dializă au fost imunizați anti-COVID-19

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că aproximativ 6.300 (57%) de pacienți dependenți de dializă din totalul de peste 11.000 de persoane în această situație s-au vaccinat anti-COVID-19.

„Din punctul nostru de vedere, este un nivel satisfăcător de acoperire vaccinală”, a precizat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. susține că 70% dintre acești pacienți și-au exprimat intenția de a se vaccina împotriva COVID-19.

„Această categorie de pacienţi, din păcate, a fost grav afectată în cursul acestei pandemii, înregistrându-se o rată de deces medie de aproximativ 25% la cazurile care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2. Dintre aceste 11.100 de persoane care efectuează dializă, 6.341 de persoane au fost deja vaccinate cu prima doză, ceea ce înseamnă un procent de până la 60% ca rată de acoperire vaccinală. Şi-au exprimat acordul pentru vaccinare circa 70% dintre persoanele care efectuează dializă”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că, potrivit raportărilor realizate de către operatori, s-a constatat o tendinţă de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul pacienţilor dializaţi.

„În anumite centre de dializă, cum s-a întâmplat şi la Iaşi, unde au făcut o centralizate mult mai fidelă a datelor, s-a observat o reducere a numărului de cazuri pozitive de la o medie de 20-25 la circa 2 cazuri la testările care se fac periodic, la interval de două săptămâni, la această categorie de pacienţi”, a precizat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, activitatea de vaccinare pentru persoanele cu dializă continuă în perioada următoare, fie prin intermediul echipelor mobile la centrele de dializă, fie prin transportarea cu prioritate a pacienţilor la centrele de imunizare. 

Numai 819.000 de români au primit prima doză, în două luni
 
Circa 819.000 de români au fost imunizați, până în prezent, cu prima doză de vaccin, iar peste 500.000, cu ambele doze.
 
Din total, 178.000 de persoane sunt angajați din domenii esențiale, ceea ce reprezintă 27% din totalul celor vaccinați.
 
Peste 40% dintre aceste persoane sunt în evidență și cu boli cronice, a ținut să sublinieze Valeriu Gheorghiță.
 
Peste 600.000 de români sunt programați, în acest moment, la vaccinare.
 
„Încercăm să prevenim valul 3, prin vaccinare”, a spune coordonatorul campaniei.
Gheorghiță: Programarea la vaccinare a profesorilor NU se mai face pe platforma informatică, ci pe liste
1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv