Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

DOCUMENT. Orban: 20% dintre școli NU sunt conectate la internet. Vom găsi soluții

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că guvernul PNL va găsi soluții pentru a conecta la internet cele aproximativ 20% din totalul școlilor, aflate în această situație. 

„Am alocat resurse importante pentru creșterea capacității de organizare a lecțiilor. Situația în momentul de față am analizat-o din mai multe puncte de vedere. Aproximativ 20% dintre școli nu sunt conectate la internet. Vom găsi soluții. Fiecare scoală trebuie să aibă acces la platforme: MEN a purtat discuții cu furnizorii și vor exita soluții. Google și Microsoft vor pune gratuit la dispoziție”, a dat asigurări prim-ministrul.

Despre cele trei scenarii luate în calcul pentru redeschiderea anului școlar, anunțate recent de președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Orban a spus: 

„Pe 14 septembrie va începe anul școlar. Trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Am luat decizia să deschidem școala diferențiat. Există trei situații: galben, verde, rosie.În funcție de situația epidemiologică, școal se poate deschide normal, cu elevi în clasă, cu prezență alternativă – jumătate cu prezență fizică în clase, jumătate online, unde e risc epidemiologic mare, scoala va începe online.

Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune. Am consituit un Comitet interministerial care pregătește deschiderea anului școlar. Pentru fiecare mod de începere. trebuie luate măsurile specifice.

Unde începe normal, e obligatoriu purtarul măștii. Unde e posibil să se asigure separarea prin plafane de plexiglas e important ca acest lucru să se realizeze. Toate solile trebuie pregătite cu dezinfectanți.

A treia direcție e asigurarea accesului la cursurile online pentru elevii care nu dispun de tablete, calculatoare, laptopuri. pentru asta am alocat suma necesară pentru achiziția a 250 de mii de tablete, licitația e în curs, săptămâna viitoare vor fi stabiliți câștigătorii. Am disponibilizat din fonduri europene 125 de milioane de euro pentru decontarea de către autorităților locale a achiziționării de laptopuri”.

Download (DOC, 900KB)

72 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv