Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Dr. Raed Arafat nu consideră că moartea protestatarului a fost cauzată de gazele lacrimogene

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat marți, la comisia de Apărarea a Camerei Deputaților, că nu consideră, ca medic, că moartea protestatarului Ilie Gâzea (de 68 de ani, din Turnu Măgurele, jud. Teleorman) a fost cauzată de inhalarea gazelor lacrimogene pulverizate de jandarmi la Mitingul Jandarmeriei din 10 august.

Arafat a fost întrebat de deputatul PMP Robert Turcescu ce părere are el, ca medic expert în asistența de urgență.

Iată răspunsul:

 

“Pacientul s-a prezentat la unul dintre punctele noastre fixe. Prezenta sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită, pacientul era cunoscut hipertensiv.

A primit primul ajutor, dar a refuzat să meargă la spital. Vreau să subliniez că, din ce am văzut, în toate fişele care au fost ţinute, toţi care s-au prezentat, de regulă, dacă au fost expuşi la gaze, s-a trecut acolo fie că au avut lăcrimare, fie că au avut tuse sau ceva. În acest caz, se trece mai degrabă epistaxisul şi HTA.

La patru zile după, pacientul, care este cunoscut cu probleme cardiace destul de grave, s-a prezentat la spitalul din Turnu Măgurele şi a fost transferat în Alexandria, unde a fost internat la Terapie Intensivă.

Substanţele iritant-lacrimogene nu sunt substanţe care sunt fără efecte şi care nu sunt nocive, dacă se întrunesc anumite condiţii, însă, corelarea dintre aceste substanţe şi manifestarea digestivă a acestui pacient eu, personal, nu pot să o găsesc, iar rezultatul autopsiei este cel care o să fie cel mai elocvent.

Va spune care era cauza decesuui şi ce s-a întâmplat. Dacă se găseşte o corelare, singurii care pot să o găsească vor fi cei de la Medicină Legală”.

Necropsia va fi efectuată în cursul zilei de marți.

177 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv