Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Elevul David Popovici, cel mai tânăr campion mondial la înot – dublu medaliat cu aur

Elevul român David Popovici este, la 17 ani, cel mai tânăr campion mondial la înot, el obținând o dublă performanță, fiind medaliat cu aur atât la proba de 100 m liber (47 sec 58/100), miercuri, cât și la cea de 200 m, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

David a stabilit noi recorduri mondiale la categoria juniori: 47 sec 13/100 (în semifinale a fost mai rapid decât în finală) și 1 min 43 sec 21/100 (după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale, la 1 min 44 sec 40/100). 

Prima declarație „la cald” a dost dată de dublul campion mondial de la Budapesta celebrei publicații italiene Gazzetta dello Sport: „În primul rând, aș fi putut înota mai bine (în semifinală a obținut 47.13 – n.r.), dar oboseala a început să se instaleze și mă bucur că s-a terminat. Mi se spune vrăjitorul din piscină? Am bifat unul dintre lucrurile de făcut la acest campionat”.

Presa internaționali l-a elogiat pe David pentru dubla istorică de la Mondiale:

L’Equipe: „Românul făcuse deja furori luni câștigând proba de 200 m liber, devenind cu, 1’43’ ’21 al patrulea cel mai rapid om din istorie la această probă”. David l-a întrecut în competiție pe francezul Maxime Grousset, cel care s-a aflat în frunte o bună parte înainte de finish.

The Times: Faceți cunoștință cu David Popovici, noua „torpilă”, care poate schimba fața stilului liber” – comparație cu australianul Ian Thorpe, o legendă a natației mondiale ce are în palmares 5 titluri de campion olimpic și  11 de  campion mondial.

 Gazzetta dello Sport: „Popovici show! Triumf pentru românul născut în 2004, care a devenit al doilea om din istorie, după americanul Jim Montgomery în 1973, care reușește dubla la 100 și 200 de metri liber”. 

Pagina oficială a Jocurilor Olimpice, pe contul de Twitter, a fost postat mesajul: „Se pare că totul a meritat, David Popovici”. Alte două mesaje însoțite de fotografii: „Trebuie să te trezești la 4 dimineața zilnic pentru antrenamente” și „Devenind dublu campion mondial la 17 ani.”

Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a postat, joi, un mesaj pe  Facebook, în care rată, printre altele, că „David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial. David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad. Ziua Olimpică e mai frumoasă graţie lui David Popovici! Visurile împlinite şi puterea exemplului, atitudinea şi pasiunea, bucuria de a concura şi modul în care a împărţit-o, l-au transformat în idol pentru copiii care îşi doresc să devină campioni”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv