Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Federaţia Română de Rugby organizează o campanie de donare de sânge

Reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby anunţă că vineri, 18 decembrie, vor organiza o nouă campanie de donare de sânge la sediul instituţiei din Bulevardul Mărăşti nr. 18-20.

frr

Evenimentul nu este la prima ediţie, donările de sânge devenind o tradiţie pentru reprezentanţii FRR. Astfel, cei care doresc să îşi ajute semenii la nevoie, pot merge la sediul FRR pentru a dona sânge între orele 8.30 – 12.00. În afară de beneficiile acordate de lege, gestul umanitar va fi răsplătit de Prisum, partener oficial al FRR, cu produse promoţionale. Cei care merg să doneze sânge vor beneficia şi de un consult oftalmologic gratuit.

Într-un anunţ postat pe site-ul oficial al FRR, Alin Popescu, medicul coordonator al acţiunii, a anunţat că “donarea de sânge este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi, este felul prin care putem arăta că ne pasă ce se întâmplă cu noi, cu semenii noştri. Este cred, cel mai simplu gest umanitar care poate fi făcut, însă cu cele mai puternice urmări, cu atât mai mult cu cât una dintre principalele probleme cu care se confruntă spitalele româneşti este lipsa cronică de sânge. Îi aşteptăm la acţiunea noastră de donare pe toţi cei care au între 18 şi 60 de ani şi le amintim că, deşi pare un lucru minor, gestul lor poate salva o viaţă”.

Donarea de sânge se poate face în următoarele condiţii: donatorul are între 18 şi 60 de ani, greutatea corporală de minim 50 de kg, tensiunea arterială sistolică maximă între 200 mmHg şi 110 mmHg, nu are afecţiuni specifice (boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatită virală cronică, HIV/SIDA), au trecut 70 zile de la ultima donare.

Legal, donatorul poate primi la cerere: un număr de 7 tichete de masă pentru produse alimentare (eliberate de instituţia de profil), o zi liberă de la locul de muncă (în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi, sau o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi a militarilor), decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării (între localitatea de domiciliu sau de resedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge), în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv