Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Fumatul, dăunător pentru animalele de companie

Tot mai multe ţări din Uniunea Europeană, şi nu numai, pregătesc legi aspre împotriva fumatului.

Pets-Harmed-and-Killed-by-Secondhand-Smoke

Chiar dacă această comunitate a fumătorilor se apără cu înverşunare, ultimele studii arată că fumătorii afectează, în mod indirect, nu numai viaţa nefumătorilor de lângă ei ci şi pe cea a animalelor de companie.

Astfel, specialiştii de la Universitatea din Glasgow au ajuns la concluzia că “câinii consumă o cantitate semnificativă de fum atunci când trăiesc într-o casă de fumători. Iar pisicile sunt şi mai afectate, pentru că prin obişnuinţa lor, de a-şi face minuţios toaleta, creşte cantitatea de fum absorbită de corpul lor”.

Conform specialiştilor scoţieni, trebuie ţinut minte că dacă animalul de companie a fost castrat de curând şi îl ţineţi într-un mediu afectat de fum de ţigară există pericolul ca animalul respectiv să ia foarte mult în greutate sau chiar să dezvolte anumite tipuri de cancer.

Cercetătorii din Glasgow au ajuns la concluzia că animalele de companie care trăiesc în case unde se fumează sunt mai puţin predispuse la cancer dacă amatorii de ţigări fumează în afara casei.

Concluzia studiului realizat de specialiştii scoţieni este cât se poate de clară: “proprietarii de câini şi pisici uită de multe ori riscul pe care ei îl reprezintă pentru aceste animale”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv