Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Gheorghiță: Recompensele nu sunt suficient de determinante pentru a încuraja vaccinarea

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, în privinţa recompenselor sau stimulentelor pentru vaccinare, că nu s-a luat în discuţie un astfel de demers și a opinat că acestea „nu sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul” imunizărilor.

„Există mai multe iniţiative la nivel local, prin implicarea unor companii private, care susţin acest demers, însă cred – şi ca medic – cred că oamenii trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării din perspectiva raţionamentului medical şi a protejării sănătăţii proprii şi a celor din jur. Restul argumentelor, însemnând recompense de orice natură, din punctul meu de vedere, astăzi, când vorbim, nu consider că sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare”, a spus Gheorghiță.

În opinia sa, este important ca în fiecare comunitate să existe “un număr critic de persoane care să fie vaccinate”, astfel încât să nu existe în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri.

El a arătat că prioritatea, în acest moment, o reprezintă mobilizarea resurselor către localităţile în care acoperirea vaccinală este mai mică de 5%.

„Trebuie să ţinem cont că localităţile care acum nu au o rată suficient de bună de vaccinare sunt localităţi care sunt la risc ca în perioada în care vom avea o creştere a numărului de cazuri să fie carantinate, pentru că asta va fi situaţia epidemiologică. Într-o localitate în care rata de acoperire vaccinală este crescută (…) probabilitatea să ajungă la o creştere substanţială a numărului de cazuri care să impună restricţionarea anumitor tipuri de activităţi este mult mai mică”, a spus Gheorghiță.

El a avertizat că localităţile cu rată de imunizare mică riscă să fie carantinate, în cazul unei creşteri a numărului de infectări.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv