Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Iohannis a promulgat legea care anulează pensiile speciale ale parlamentarilor / POLITICĂ: Parlamentul dezbate în comisii proiectul Legii bugetului pe 2021 / Orban: „Votul final va fi dat marți, 2 martie” / 

Breaking News:

Gheorghiță recunoaște că mulți bolnavi cronici nu au putut fi înscriși la vaccinare

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul programului național de vaccinare, a recunoscut, luni, că mulți români cu boli cronice nu au reușit să fie înscriși la imunizare de medicii de familie, deși se află într-o grupă de risc major.

Gheorghiță a precizat că de vină este Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS):

„Din păcate, baza de date a CNAS nu este suficient de consistentă şi sunt o serie de persoane care nu s-au regăsit în acea bază de date. Din acest punct de vedere, există alte modalităţi prin care respectivele persoane se pot programa şi anume prin call-center pot suna direct la numărul de telefon unic şi se pot programa direct la un centru de vaccinare. De asemenea, încercăm să facem pe cât de repede posibil posibilitatea ca orice persoană care se cunoaşte în evidenţă cu boli cronice să poată să fie programată individual sau prin aparţinători, asumând că acea persoană are boală cronică şi prezentând la centru de vaccinare o scrisoare medicală mai veche sau un bilet de externare din spital care atestă că într-adevăr persoana respectivă are o boală cronică”.

Pe de altă parte, Gheorghiţă a anunțat că „peste 75% din persoanele deja programate, şi vorbim de peste 275.000 de persoane deja programate în platforma de programare, sunt persoane care aparţin grupei de vârstă de peste 65 de ani sau persoane cu boli cronice şi până la 25% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale”.

Afirmațiile au fost făcute de medicul militar într-o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor din România în parteneriat cu TVR.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv