Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Guvern: Extinderea Secţiei de radiologie a Spitalului Militar Bucureşti va costa 60 mil. lei

Extinderea Secţiei de radiologie a Spitalului Militar Bucureşti va costa 60 de milioane de lei, cu TVA, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați, miercuri, prin Hotărâre de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat:

„O hotărâre de Guvern aprobată astăzi vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii – extinderea Pavilionului H5, Secţia de radiologie, din cazarma 734 Bucureşti. Este construirea unei noi clădiri pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ Bucureşti, dotată cu echipamente de înaltă performanţă pentru radioterapie şi tratament pentru leziuni canceroase, cu un număr estimat de pacienţi care vor putea fi trataţi zilnic de 80 de persoane pentru fiecare aparat. Valoarea investiţiei este de aproximativ 60 de milioane de lei cu TVA, fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi din venituri proprii ale spitalului, la care se adaugă şi alte surse legal constituite. 12 luni este durata de execuţie a acestui obiectiv”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, lucrările de intervenţie vor viza Secţia de radioterapie din pavilionul H5 şi Secţia de dermatologie şi Centrul de imagistică din pavilionul E.

Astfel, pavilionul E va fi modernizat, recompartimentat, consolidat din punct de vedere seismic şi dotat cu mobilier şi aparatură modernă atât pentru activitatea curentă, cât şi pentru situaţii de criză, în vederea modernizării condiţiilor de spitalizare şi a spaţiilor de lucru pentru personalul medical.

Prin aplicarea măsurilor de consolidare propuse, acesta va putea fi încadrat în clasa de risc seismic RsIV.

În cadrul pavilionului H5, se va construi o clădire destinată instalării unui accelerator linear medical cu energii fotonice de 10MV, dotat cu colimator multilamelar şi sistem de imagerie MV, kV, CBCT, care va asigura tratamente de înaltă performanţă. Suprafaţa totală construită va fi de 493,5 mp, iar regimul de înălţime propus este format din subsol tehnic şi demisol, arată sursa citată.

„Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, motiv pentru care Programul de guvernare 2021 – 2024 prevede construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, a 15 spitale judeţene, a 30 de spitale municipale şi orăşeneşti, precum şi a 7 spitale, inclusiv maternităţi”, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Valoarea totală a celor două investiţii este de 128.604.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va asigura o finanţare de 25.371.000 lei, diferenţa fiind acordată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv