Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:

Guvernul Ciucă a mărit cifra de școlarizare în învăţământul post-liceal al MAI

Guvernul Ciucă a suplimentat cu 2.891 de locuri, miercuri, printr-o Hotărâre, cifra de şcolarizare în învăţământul post-liceal militar organizat de către Ministerul de Interne.

Astfel, numărul total a ajuns la 5.559, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. va contribui la reducerea deficitului de resurse umane, reprezentând la momentul actual aproximativ 20%.

„Vorbim de aproape 30.000 de posturi care în acest moment nu sunt ocupate la nivelul MAI”, a spus ministrul Lucian Bode, în briefingul de la finalul ședinței Guvernului.

El a adăugat că îşi doreşte ca numărul celor care intră în sistem „să fie sensibil egal” cu al celor care se pensionează, arătând că au existat ani în care s-au angajat 5.000, dar au plecat 12.000 de persoane.

„Îmi doresc ca şi în acest an să avem cele 5.000 de posturi recrutare din sursă externă, cum am avut şi anul trecut. Anul trecut am avut în jur de 8.500 de persoane care au plecat din sistem şi am reuşit să aducem – pe lângă cei 5.000 de specialişti cu recrutare din sursă externă – şcoala, Academia, promoţia de la Academie. Şi am mai reuşit un lucru, am reuşit să aducem 2.000 de ofiţeri prin examenul de trecere în Corpul Ofiţerilor a agenţilor. (…) Eu îmi doresc să rămână cât mai mulţi în sistem, mai ales cei în jur de 45 – 50 de ani”, a mai declarat Bode.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv