Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 

György Tőzser către ministrul Andronescu: Cine a eliminat Poliedrele (Platonice) Perfecte?

Am primit la redacție o scrisoare de la orădeanul György Tőzser. Dar nu una despre cum este ostracizată etnia maghiară în România, cum s-a gândit prejudecata din  noi, ci una despre umilierea matematicilor de către Ministerul Educației condus de Ecaterina Andronescu.

Platon

Înaine de a intra în subiectul Scrisorii Deschise adresată de orădeanul György Tőzser doamnei ministru Ecaterina Andornescu, să vă reamintim cine este Platon!

Platon – s-a născut în anul 428 î.Hr. la Atena și a murit în anul 348 î.Hr. la Atena – a fost un filozof al Greciei antice și fondatorul Academiei din Atena.

Platon este considerat figura pivotantă pentru dezvoltarea filosofiei, în special a tradiției Occidentale.

Spre deosebire de ceilalți filosofi contemporani ai săi, întreaga operă a lui Platon a supraviețuit intactă pentru mai bine de 2.500 de ani.

Ecaterina Andronescu

Dar ce vrea György Tőzser? Orădeanul pune o întrebare cât 2.500 de ani: Ce motive au stat la baza deciziei în urma căreia în manualele elevilor din clasa a VIII-a din zilele noastre nu se mai regăsesc POLIEDRELE PERFECTE (PLATONICE)?.

De ce sunt atât de importante cele 5 Poliedrele Perfecte supranumite Platonice – după numele celui care le-a definit prima dată? Ca să înțelegeți importanța lor în geometrie, natură și viață vă reamintim că cel mai cunoscut poliedru perfect este… CUBUL!

Și vă mai spune că existe o relație între distanțele dintre planete și cele cinci Poliedre Perfecte, anumite molecule au forma de poliedru perfect etc!

Pentru cei care au decis eliminarea Poliedrelor Platonice din educația elevilor, le reamintim care sunt:

Dar iată ce a spus orădeanul György Tőzser în Scrisoarea Deschisă adresată ministrului Educației Ecaterina Andronescu:

Download (PDF, 666KB)

Și, pentru cei care vor să-și aducă aminte, iată cele Cinci Poliedre Perfecte – Platonicele:

SECUNDA va publica răspunsul doamnei ministru Ecaterina Andronescu!

110 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv