Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Senatul discută acordarea pensiilor de urmaș pentru copiii cadrelor medicale care mor de coronavirus / POLITICĂ: Proiect de acordare a tichetelor de masă în perioada șomajului tehnic / CORONAVIRUS: 344 de cazuri noi, 4.761 în total / Numărul deceselor: 209 / 

Breaking News:
 

György Tőzser către ministrul Andronescu: Cine a eliminat Poliedrele (Platonice) Perfecte?

Am primit la redacție o scrisoare de la orădeanul György Tőzser. Dar nu una despre cum este ostracizată etnia maghiară în România, cum s-a gândit prejudecata din  noi, ci una despre umilierea matematicilor de către Ministerul Educației condus de Ecaterina Andronescu.

Platon

Înaine de a intra în subiectul Scrisorii Deschise adresată de orădeanul György Tőzser doamnei ministru Ecaterina Andornescu, să vă reamintim cine este Platon!

Platon – s-a născut în anul 428 î.Hr. la Atena și a murit în anul 348 î.Hr. la Atena – a fost un filozof al Greciei antice și fondatorul Academiei din Atena.

Platon este considerat figura pivotantă pentru dezvoltarea filosofiei, în special a tradiției Occidentale.

Spre deosebire de ceilalți filosofi contemporani ai săi, întreaga operă a lui Platon a supraviețuit intactă pentru mai bine de 2.500 de ani.

Ecaterina Andronescu

Dar ce vrea György Tőzser? Orădeanul pune o întrebare cât 2.500 de ani: Ce motive au stat la baza deciziei în urma căreia în manualele elevilor din clasa a VIII-a din zilele noastre nu se mai regăsesc POLIEDRELE PERFECTE (PLATONICE)?.

De ce sunt atât de importante cele 5 Poliedrele Perfecte supranumite Platonice – după numele celui care le-a definit prima dată? Ca să înțelegeți importanța lor în geometrie, natură și viață vă reamintim că cel mai cunoscut poliedru perfect este… CUBUL!

Și vă mai spune că existe o relație între distanțele dintre planete și cele cinci Poliedre Perfecte, anumite molecule au forma de poliedru perfect etc!

Pentru cei care au decis eliminarea Poliedrelor Platonice din educația elevilor, le reamintim care sunt:

Dar iată ce a spus orădeanul György Tőzser în Scrisoarea Deschisă adresată ministrului Educației Ecaterina Andronescu:

Download (PDF, 666KB)

Și, pentru cei care vor să-și aducă aminte, iată cele Cinci Poliedre Perfecte – Platonicele:

SECUNDA va publica răspunsul doamnei ministru Ecaterina Andronescu!

110 Shares