Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

IATA: Companiile aeriene înregistrează zilnic pierderi de 418 milioane de dolari

Companiile aeriene pierd zilnic 418 milioane de dolari, a estimat, marţi, Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), care se aşteaptă ca industria aeriană să înregistreze în semestrul doi din 2020 pierderi de până la 77 miliarde de dolari, daca restricţiile generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze zborurile.


De la declanşarea pandemiei, guvernele au acordat companiilor aeriene 160 miliarde de dolari, prin injecţii de numerar, împrumuturi garantate, subvenţionarea salariilor şi reduceri de taxe, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

„Companiile aeriene au primit sprijin de 160 de miliarde de dolari din partea guvernelor. A fost o linie de salvare. Am fi văzut mult mai multe falimente și pierderi de locuri de muncă fără ea. Acum, cele mai multe dintre aceste programe se încheie. Așadar, este timpul să cerem guvernelor să ia măsuri suplimentare pentru a le înlocui sau extinde pe termen lung. Potențialul de eșecuri și pierderi de locuri de muncă în lunile următoare este enorm”, a precizat el.

În mod normal, operatorii aerieni îşi construiesc rezerve de numerar în timpul sezonului de vârf al călătoriilor, la mijlocul anului. Dar anul acesta firmele au înregistrat pierderi, a explicat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

„Şi cum nu avem un termen pentru redeschiderea frontierelor fără carantina care ucide călătoriile, nu ne putem baza că sezonul de iarnă ar aduce venituri suplimentare pentru a rezista până în primăvară”, a adăugat acesta.

Fără ajutor suplimentar de la guverne, riscă să fie pierdute 4,8 milioane de locuri de muncă în industria aviatică, a avertizat IATA, care a repetat apelul către pasageri să efectueze testări rapide pentru Covid-19 înainte de a zbura, pentru siguranţa zborurilor şi pentru a se renunţa la carantina care-i ţine pe oameni departe de călătorii.

„Din punct de vedere financiar, 2020 va fi cel mai prost an din istoria aviaţiei. Comparativ, companiile aeriene din întreaga lume au pierdut 31 de miliarde de dolari în urma crizei financiare globale din 2008 şi 2009. Nu există termen de comparaţie pentru dimensiunea acestei crize”, a susţinut Alexandre de Juniac.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv