Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

ÎCCJ: Blaga va fi audiat ca martor în dosarul lui Vâlcov

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) care va pronunța sentința definitivă în dosarul lui Darius Valcov, condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, a admis, marți, solicitarea acestuia de a fi audiat în dosarul său Vasile Blaga, europarlamentar PNL.
 
 
Următorul termen de judecată a fost stabilit, însă, în 11 iunie, abia pe 17 septembrie, judecătorii fiind extrem de generoși cu Vâlcov la acest capitol. De altfel, apelul a întârziat mai bine de un an, deoarece magistrații de la instanța de fond nu au redactat în termenul de 30 de zile, prevăzut de lege, motivarea sentinței. 
 
La ultimul termen al dosarului, de pe 11 iunie, Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov, a cerut audierea unor martori, printre care și a denunțătorului din dosar, Theodor Berna. Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunțătorul din dosar.
 
Potrivit minutei instanței, atât audierea lui Theodor Berna, cât și cea a lui Vasile Blaga au fost aprobate de către instanță.
 
“Emiterea unei adrese la DNA și alta la SRI să fie solicitat să se comunice instanței informțaii cu privire dacă au existat activități comune și au primit caracter de probă și au fost folosite de organele de urmărire penală în sesizarea instanței. Să se arate cine a pus în executare mandatele tehnice. Să se spună dacă au existat comunicări între DNA și SRI cu caracter clasificat”, a mai cerut avocatul lui Darius Vâlcov.
 
Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta, a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile, pe vremea când era primar al municipiului Slatina.
 
Într-un alt dosar, deschis de această dată de procurorii DIICOT, Vâlcov a fost plasat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi Slatina. Însă judecătorii de la curtea de Apel București au anulat măsura preventivă.
Vâlcov, liber să părăsească țara: CAB a revocat controlul judiciar. Avocat: “Nu era o plecare gen Mazăre, Udrea, Bica”

La rândul său, Blaga este judecat într-un dosar de corupție, fiind achitat la prima instanță, însă judecătoarea de la Tribunalul București care a pronunțat această decizie a blocat dosarul, deoarece din octombrie 2017 nu a redactat sentința.

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe judecătoarea care a blocat procesul lui Blaga
235 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv