Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Începutul de an școlar s-a lăsat cu mai multe apeluri la Serviciul de Ambulanță

Alis Grasu, șefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a prezentat bilanțul instituției pe ziua de luni, când am avut prima zi din noul an școlar.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Din păcate, Anul Școlar a început cu mai multe apeluri la Serviciul de Ambulanță. Dacă în cursul zilei de duminică s-au înregistrat 751 de solicitări, în cursul zilei de luni au fost peste 900 de apeluri din București către numărul unic de urgență 112.

Alis Grasu pune această creștere pe problemele apărute odată cu startul noului an școlar, în special pe traficul care a devenit tot mai aglomerat.

De altfel, au fost și mult mai multe apeluri făcute din locuri publice decât de obicei. A fost inclusiv un caz de stop cardio-respirator la un bărbat de 40 de ani care tocmai își dusese copilul la școală.

Probabil din cauza emoțiilor prea mari, bărbatului i s-a făcut rău în curtea școlii. Din fericire, medicii au intervenit cu succes și au reușit să-l resusciteze pe bărbat.

Alis Grasu susține că din cauza traficului infernal, ambulanțele ajung cu greu la locul din care s-a făcut apelul, însă prioritizarea corectă a cazurilor permite ca ambulanțele să ajungă rapid la 99% dintre urgențele majore.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv