Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Ioan Aurel Pop este noul președinte al Academiei Române

Profesorul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai, din Cluj, a fost ales joi drept noul președinte al Academiei Române.

Pop a obținut 86 din voturile membrilor, la turul al doilea de scrutin, în timp ce contracandidatul său, Victor Voicu, a obținut doar 56 de voturi.

Interesant este că după primul tur de scrutin Voicu era în avantaj. Obținuse 51 de voturi, iar Pop a avut nevoie de balotaj pentru a-l depăși pe Bogdan Simionescu, 74-70, după ce amândoi obținuseră câte 50 de voturi.

Ioan Aurel Pop îl înlocuiește pe Cristian Hera, cel care a jucat rolul de președinte interimar pentru trei luni, după decesul lui Ionel Valentin Vlad din decembrie anul trecut.

Ioan Aurel Pop are 67 de ani, a făcut școala generală și liceul la Brașov și a absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie din cadrul Universității Babeș Bolyai, ca șef de promoție.

În 1989 a devenit doctor în istorie. A publicat peste 70 de cărți, ca autor sau în colaborare, și a primit numeroase titluri, fiind desemnat, printre altele, membru al Comisiei de istorie a relațiilor internaționale din cadrul Comitetului Internațional de Științe Istorice (Milano, 1990), vicepreședinte al Comitetului Național al Istoricilor din România, membru în Comitetul științific al Institutului pentru cercetări de istorie socială și religioasă din Vicenza, Italia, membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg, 2013), etc.

21 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv