Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Iohannis cere strămutarea judecării contestaţiei în anulare pentru casa pierdută

Familia Iohannis cere instanţei supreme strămutarea de la Curtea de Apel Brașov a contestației în anulare formulată de Klaus şi Carmen împotriva deciziei definitive din 12 noiembrie 2015 prin care au pierdut una dintre casele pe care le deţin în centrul Sibiului.

iohannis-si-carmen-550x366

În cererea de strămutare,  Iohannis reclamă că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate în urma presiunii exercitate de mass-media asupra lor în cei 10 ani cât a durat procesul, scrie  presa locală.

Carmen și Klaus Iohannis susțin că în urma articolelor apărute în presă, pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, pierdută în instanţă de preşedintele ţării, a aparţinut soților Maria și Eliseu Ghenea. După decesul lor, a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Imobilul a trecut în proprietatea statului român iar în anul 1997 a fost cumpărat de chiriași. În 1999, un nepot al soților Ghenea, Nicolae Baștea, a anulat în instanţă contractele de cumpărare ale chiriașilor. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea.

Foștii chiriași au deschis însă procese în instanțe pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea. Au câştigat definitiv, dar Iohannis face o ultimă încercare în justiţie de a păstra această casă, pe care o are închiriată şi câştigă bani frumoşi pe ea.

În urmea sentinţei definitive din 12 noiembrie prin care au pierdut casa, Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare.

Între timp, şeful statului a depus pe 17 decembrie cererea de strămutare, care are ca prim termen de soluționare data de 17 februarie 2016.

Pe 4 ianuarie, magistrații Curții de Apel Brașov au amânat pentru 25 ianuarie judecarea contestaţiei în anulare şi, cel mai probabil, vor aştepta decizia di februarie a ÎCCJ.

0 Shares