Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 

Iohannis, despre directorii de școli: Undeva prin vară vom avea primul val de concursuri

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți seară, întrebat despre scandalul schimbării directorilor de școli, că, din cauza pandemiei de Covid-19, „undeva prin vară” va fi organizată prima rundă de concursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Iată întrebarea: „Sunteți la curent cu schimbările de directori din școli şi licee din toată țara? Scandalul pe care l-au produs aceste schimbări? Protestele părinților, atât în București, cât şi în ţară? Şi vă întreb, acum, dacă vedeți aceste schimbări încadrate la o Românie normală sau o Românie educată?”.

Iată și răspunsul:

„Am urmărit aceste chestiuni, este vorba de o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației, fiindcă s-a știut că la mii de școli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie. Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alții au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului. Și cred că vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul „România Educată” abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și, atunci, toate lucrurile vor intra în normalitate. Ceea ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru câteva, probabil, luni de zile. Bănuiesc că undeva prin vară deja vom avea primul val de concursuri pentru aceste funcții de conducere și atunci, chiar, voi urmări cu foarte mare atenție cum se respectă principiul meritocrației în aceste chestiuni”.

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că jumătate dintre cei aproape 10.000 de directori și directori adjuncți de unități de învățământ sunt numiți prin delegare, astfel că numai 5.000 au ocupat posturile prin concurs, lucru care nu îl îngrijorează, declarând nonșalant că „legea permite” acest lucru.

Jumătate dintre directorii de școli sunt numiți prin delegare. Cîmpeanu: Legea permite
7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv