Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Jumătate dintre directorii de școli sunt numiți prin delegare. Cîmpeanu: Legea permite

Jumătate dintre directorii şi adjuncţii lor de la școli sunt numiți prin delegare, astfel că numai 5.000 au ocupat posturile prin concurs, lucru care nu îl îngrijorează pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care declară nonșalant că „legea permite” acest lucru.

Întrebat cum comentează criticile care se aduc în privinţa recentelor schimbări de directori de şcoli, Cîmpeanu a spus luni seară, la TVR1:

„Conform articolului 258, alineatul 7 din Legea Educaţiei (…), delegarea directorilor, delegarea competenţelor pentru conducerea instituţiilor unităţilor de învăţământ până la data organizării concursului, însă nu mai târziu de începerea anului şcolar, revine inspectorilor generali din fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, cu avizul Consiliului de administraţie. Aş vrea să vă spun că din cei aproape 10.000 de directori din România, directori şi directori adjuncţi, 5.000 sunt cu concurs, aceia nu fac obiectul acestor numiri“.

Ministrul Educaţiei a adăugat că sunt câteva zeci de delegări făcute în fiecare judeţ, iar inspectorii generali şcolari vor raporta motivaţiile pentru care au fost făcute schimbări la conducerea unor şcoli.

„Cei mai mulţi au continuat. Au fost şi cazuri în care, pe baza unor motivaţii pe care inspectorii generali le vor raporta Ministerului Educaţiei în cursul zilei de mâine, au făcut acele schimbări. Sunt câteva zeci la nivelul fiecărui inspectorat”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv