Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

La Spitalul Universitar din București se construiește cel mai modern centru de radioterapie din țară

La Spitalul Universitar din București se construiește cel mai modern centru de radioterapie din țară, amplasamentul fiind predat, marți, antreprenorului.
 
 
Adriana Nica, managerul unității medicale, a declarat că lucrarea va fi executată, conform contractului, în termen de maximum doi ani, iar zilele următoare vor sosi utilajele care vor începe șantierul.
 
“Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de radioterapie pe care-l construim şi-l dotăm va permite pacienţilor oncologici să efectueze tratamente moderne într-un singur loc, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte unităţi medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat şi amenajat conform standardelor europene, unde specialiştii noştri vor folosi tratamente de ultimă generaţie şi aparatură de înaltă performanţă, totul în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a precizat, marți, managerul Spitalului Universitar.
Centrul de radioterapie va avea două acceleratoare, un computer tomograf simulator, un dispozitiv de investigaţie prin rezonanţă magnetică, precumn şi brahiterapie.

“În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt trataţi peste 500 de pacienţi noi anual, pentru care se administrează tratamente curative şi paliative. Se estimează că aproximativ 40% dintre cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ”, arată Spitalul Universitar, într-un comunicat. 

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv