Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Legea de înfiinţare a Agenţiei din Sănătate, hulită de Rafila în opoziție dar și de PNL la putere, a fost adoptată

Camera Deputaților – for decizional a adoptat prin lege, marți, Ordonanța de urgență privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), hulită de actualul ministru Alexandru Rafila, pe vremea când PSD se afla în opoziție iar Ministerul Sănătății era condus de USR.

Rafila înființează mult hulita Agenție din sănătate, după ce PSD a acuzat USR. Ghinea: „Ți s-a dezumflat operațiunea de intoxicare”

Înființarea Agenției este jalon în PNRR.

Amintim că USR a fost intens criticat inclusiv de PNL, în cele 9 luni din 2021 în care a condus Ministerul Sănătății prin Vlad Voiculescu (demis intempestiv, după numai 3 luni, de premierul de atunci Florin Cîțu) și Ioana Mihăilă.

Barna: „Agenția pentru Investiții în Sănătate nu este subiect de negociere”. Orban: „N-a trecut prin guvern”

După venirea la putere a PSD în coaliție cu PNL și UDMR, Guvernul Ciucă a adoptat Ordonanța de urgențănr. 76, în iunie 2022.

Guvernul Ciucă înființează Agenția de Investiții în Sănătate refuzată de PNL când era în coaliție cu USR

Iar în decembrie 2022, Guvernul Ciucă a adoptat și Normele metodologice de aplicare a OUG de înființare a Agenției.

Metodologia de funcționare a Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

Potrivit legii adoptate marți, ANDIS este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea și finanțată din bugetul Ministerului Sănătăţii, și care preia „inclusiv activitatea structurii şi a personalului Direcţiei monitorizare implementare spitale regionale din cadrul MS”.

Scopul noii instituții este să facă posibilă accelerarea investiţiilor în sectorul sanitar, în primul rând a celor trei spitale regionale.

Consiliul de supraveghere al ANDIS

Organele de conducere ale ANDIS sunt: Consiliul de supraveghere, preşedintele şi vicepreşedintele ANDIS.

„Consiliul de supraveghere al ANDIS, organ colectiv de conducere al ANDIS, este format din 7 membri, reprezentanţi ai următoarelor instituţii: doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, un reprezentant al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, un reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un reprezentant al Cancelariei Prim-Ministrului, preşedintele şi vicepreşedintele ANDIS“, prevede actul normativ.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv