Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Lovitură pentru Cati Andronescu: Legea plagiatelor este integral neconstituțională, a anunțat fostul PSD-ist Dorneanu (acum șeful CCR)

Legea de modificare a OUG privind școlile doctorale, aprobată de Senat – for decizional – în 10 octombrie “este integral neconstituțională”, a anunțat Valer Dorneanu, președintele CCR, decizia de astăzi a acestui for.

instanta-ccr-61-550x490

“Curtea Constituțională a adoptat și sesizarea grupului liberal și sesizarea Guvenului cu privire la neconstituționalitatea ordonanței 4 pentru modificarea Legii învățământului. Am avut în vedere faptul principal că cele două Camere ale Parlamentului nu au respectat principiul bicameralismului și au adoptat legea într-o formă și într-un conținut foarte diferit decât cel care a început inițiativa legislativă și diferit și de felul cum a adoptat fiecare dintre cele două Camere”, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

El a precizat că au mai fost date decizii în acest sens, în care Curtea a arătat că, atunci când se schimbă substanțial conținutul, forma, structura, compoziția legii, nu se respectă principiul bicameralismului.

Însă și obiecția Guvernului a fost întemeiată.

“Separat, am considerat că și obiecția Guvernului cu privire la nerespectarea prevederilor din art. 1 alin. 5 din Constituție cu privire la claritatea legii, la previziune, la toate normele de tehnică legislativă nu au fost respectate în cuprinsul acelor adăugiri și modificări care au fost făcute de cele două Camere ale Parlamentului. Deci, legea este integral neconstituțională”, a arătat Dorneanu.

Întrebat ce trebuie să se întâmple în continuare, Dorneanu a răspuns că “inițiatorii pot să înceapă procedura de la zero”.

83 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv