Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Lovitură pentru medici, de la Raed Arafat: Dacă nu vrei să faci gardă nu te angajezi în spitalele de urgență

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) și fondatorul SMURD, le dă o grea lovitură colegilor de breaslă care amenințaseră că nu vor mai face gărzi dacă nu vor fi plătiți suplimentar.

raed-arafat-17

Invitat duminică la Digi 24, Arafat a spus că obligativitatea gărzilor în spitale trebuie păstrată: „Altă soluție nu există. Nu te obligă nimeni, dar dacă nu vrei să faci gardă, nu te angajezi în spitalele de urgență. Spitalul de urgență are ca funcție de bază continuitatea asigurării asistenței medicale inclusiv în afara programului”.

El a precizat că garda voluntară nu ar fi o practică sănătoasă într-un loc în care neasigurarea continuităţii pune în pericol vieţile oamenilor.

Pe de altă parte, șeful DSU susține că „e normal să fie o plată adecvată” pentru gărzile medicilor „Asta se discută și am înțeles că Ministerul Sănătății are soluții”, a mai spus Arafat.

Totuși, el admite că „medicina nu funcționează pe program de birou; garda trebuie să aibă continuitate”.

Despre majorările anunțate de Ministerul Sănătății că vor intra în vigoare la 1 octombrie, Raed Arafat a spus: „E normal, că medicii merită mărirea de salariu.”

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că Guvernul va aloca aproximativ 100 de milioane de lei pentru plata gărzilor suplimentare efectuate de medici începând din octombrie, iar mecanismele găsite pentru alocarea sumelor nu afectează fel prognozele de deficit bugetar.

42 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv