Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

Alegeri parlamentare: Primele urne de vot s-au deschis vineri seara în străinătate / Peste 740.000 de români din diaspora sunt așteptați două zile la scrutin / În țară sunt peste 18 milioane de alegători / Se votează numai duminică, între orele 7.00 – 21.00 / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021 / Arafat: „E clar că măsurile vor continua” /

Breaking News:
 

Medicii de Ambulator îi cer lui Tătaru o practică unitară în vaccinarea anti-COVID

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, o practică „unitară” în campania de vaccinare voluntară împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical şi auxiliar din unităţile sanitare.

„Anunţul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, dar maniera a fost neunitară. Au existat judeţe în care nu s-a făcut anunţul sau s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, ceilalţi furnizori fiind complet uitaţi (vezi Bucureşti, Ilfov, Prahova etc)”, critică reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator susţine că termenul de trimitere al catagrafiilor a fost “complet nerealist”, adresa fiind trimisă pe 16 noiembrie după-amiaza cu termen de răspuns 17 noiembrie, ora 12,00 (DSPMB), în condiţiile în care nu au fost anunţaţi toţi furnizorii de servicii medicale.

„Considerăm că acţiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-COV2 este mult prea importantă pentru a fi tratată în acest mod heirupist, fiind necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obţine rezultatele dorite. (…) Vă solicităm elaborarea unei practici unitare la nivelul ţării care să poată garanta atât eficienţa măsurii, cât şi transparenţa acesteia”, se arată în comunicat.

Asociaţia a formulat câteva propuneri, pe care le consideră esenţiale pentru succesul campaniei de vaccinare: stabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (de exemplu, 30 noiembrie); crearea la nivelul fiecărei DSP a unei adrese de mail dedicate, afişată la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage, eventual cu link, şi pe pagina www.ms.ro; afişarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu menţionarea expresă în acestea a celor care refuză vaccinarea.

„Solicităm aceste lucruri deoarece este evident că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică nu există baze de date actualizate cu datele de contact ale tuturor furnizorilor de servicii de sănătate din judeţele respective, deşi la nivelul RUCM ar trebui să fie înregistraţi cu toţii”, argmentează asociația. 

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv