Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Minciuna iese la iveală: Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, nu a semnat scrisoarea de susținere a ministrului agramat

Rectorul Universității “Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, nu a semnat scrisoarea prin care 45 de rectori şi-au exprimat sprijinul pentru ca Valentin Popa să devină ministru al Educaţiei “şi nu a întreprins nicio acţiune oficială menită să implice instituţia în vreo atitudine politică”.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj-Napoca transmis, marţi, Universitatea nu are rolul de a valida sau invalida public propunerile partidelor politice în funcţii publice.

“Ca urmare a informaţiilor care au generat în spaţiul public o nedorită confuzie în privinţa poziţiei UBB şi a rectorului UBB, Ioan-Aurel Pop, în legătură cu desemnarea noului ministru al Educaţiei, rectorul Universităţii <Babeş-Bolyai> nu a întreprins, în ultimele zile, nicio acţiune oficială menită să implice instituţia în vreo atitudine politică şi nici nu a făcut vreo declaraţie publică pentru susţinerea vreunui candidat la funcţia de ministru. UBB nu are rolul de a valida sau invalida public propunerile partidelor politice în funcţii publice. UBB poate doar să fie consultată pentru desemnări în funcţii de conducere relevante academic, însă, în final, responsabilitatea publică se cuvine să aparţină, ca în orice stat democratic, partidelor politice, fără a fi delegată altor actori sociali”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, comunitatea academică a UBB consideră că un ministru al Educaţiei se impune a fi ”o personalitate cunoscută şi respectată de către opinia publică, o persoană cu experienţă în învăţământ, cu o carieră didactică şi cu o operă ştiinţifică de mare prestigiu”.

”UBB va susţine toate măsurile noului ministru care vor fi congruente cu setul de bune practici academice europene şi, ca parte a sistemului educaţional condus de Minister, va fi un colaborator pro-activ şi/sau partener al ministrului (dacă va fi solicitată) în elaborarea unor astfel de măsuri”, se mai arată în comunicatul UBB.

De asemenea, reprezentanţii UBB susţin că universitatea va avea, ca până acum, atitudini critici constructive faţă de acele măsuri ale Ministerului care nu corespund cu aria europeană a educaţiei şi cercetării, arie din care universităţile româneşti fac parte.

”Ca urmare, în acest moment, după învestirea în funcţie, conducerea UBB îi urează succes noului titular al Ministerului Educaţiei Naţionale, reafirmându-şi hotărârea fermă de a se înscrie, ca până acum, în efortul general de susţinere a performanţei în învăţământul superior românesc”, se menţionează în comunicat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv